Annonce

Blommemarmelade med appelsinskal og kanel

Blommemarmelade

Blommemarmelade er én af de bedste sensommer marmelader du kan lave. De skønne blommer er helt vidunderlige at bruge i det søde køkken. Jeg elsker at anvende blommer i mine opskrifter, når de kommer i sæson. Jeg udvikler hvert år nogle opskrifter, når jeg kan plukke de skønne blommer fra mine forældres blommetræ.

Sidst jeg lavede en opskrift var disse syltede blommer i kanel. Åh, den opskrift er også virkelig god, særligt ovenpå is, morgenmaden eller til ostebordet. Præcis som denne hjemmelavet blommemarmelade.

Det gode ved at lave sådan en marmelade med blommer nu er, at vi kan komme den på skoldet glas og gemme den i flere måneder. Så har man altid lidt lækkerier til vinteren, hvor der er ikke rigtigt er nogle frugter og bær tilbage.

Opskrift på nem Blommemarmelade

Blommemarmelade

En simpel opskrift på blommemarmelade med appelsin og kanel, der er god til jul, men også året rundt til fx oste eller morgenmaden.
4 fra 3 stemmer
Antal: 2 glas
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse1 time
I alt1 time 15 minutter

Ingredienser

  • 2 stk appelsiner
  • 400 g blommer
  • 150 g vand
  • 160 g rørsukker*
  • 200 g appelsinjuice
  • 2 stk stjerneanis
  • 2 stk kanelstænger*
  • 2 tsk melatin pulver

Fremgangsmåde

  • Appelsinskrællen skæres fra appelsinerne – undgå at få det hvide med. Nu har du appelsinerne tilbage med deres hvide skal. Gem dem.
  • Appelsinskrællerne koges op i en gryde med vand (ikke det vand der er afgivet i opskriften, men blot lige lidt vand til at dække skrællerne).
  • Lad det småkoge i ca. 5-7 minutter. Sigt derefter vandet fra. 
  • Fjerne blommernes sten og skær dem i kvarte. 
  • Appelsinerne skal nu skæres fri af det hvide, så kun du har appelsinkødet tilbage. Skær det skrællet appelsiner i kvarte og kog dem op i en gryde med de kvarte blommer, vand, sukker, appelsinjuice, kanel, stjerneanis og de forkogte appelsinskræller. Lad det hele koge i ca. 1 time under et par gange med omrøring. 
  • Rør til sidst melatin i. 
  • Kom blommemarmeladen i et par glas, der er skoldet. Opbevar på køl.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Hjemmelavet blommemarmelade med kanel

Jeg elsker kanel, som tilføre en dejlig smag til marmeladen. Jeg elsker en helt simpel marmelade uden hokus pokus, men jeg kan også godt lide de mere krydret af slagsen. Derfor er der også stjerneanis i opskriften. Det kan du selvfølgelig udelade, men det pifter altså lige smagen en anelse op. Og så er det bare dejligt sammen med den dejlige appelsinsmag. Det er, ihvertfald for mig, verdens bedste blommemarmelade!

Til marmeladen kan du bruge lige præcis de blommer du har eller kan opstøve. Så længde du følger mængden (opgivet i gram), så er alt fint.

Blommemarmelade til ost

Læs også: Marmelader er dejlige ovenpå næsten alt morgenmad, og derfor vil det måske interessere dig at se nærmere på andre marmeladeopskrifter. Fx denne havtornmarmelade, appelsinmarmelade eller stikkelsbærmarmelade.

Opskrift på blommemarmelade med appelsinskal

Opskriften er super nem at lave, når du først har fået pillet stenene ud af blommerne og skrællet appelsinerne. Appelsinskrællen tilføjer en vidunderlig smag, og når de koges først er de ikke bitre på samme måde.

Du kan sagtens bruge syltesukker hvis du vil, jeg foretrækker bare almindelig sukker.

Forslag til andre krydderier

Man kan lege lidt med forskellige krydderier og smage i sin marmelade. Hvis du ikke er til den krydret version med kanel og stjerneanis, så kan du prøve med vanilje. Du kan også komme rom eller ingefær i. Det er en smagssag, men det fungere nu stadig godt!

  • Vanilje: Du kan koge en vaniljestang sammen med eller bruge 1 tsk vaniljepulver. Du kan skifte vanilje ud med med kanel og stjerneanis. Eller kombinere.
  • Rom: Tilføj en 1/2-1 dl rom og lad det koge sammen med.
  • Ingefær: Du lave en lækker blommemarmelade med ingefær ved at skrælle ønsket mængde, rive det fint og tilsæt det i gryden under kogning. Men husk at ingefær har en gennemtrængede smag.

Blommemarmelade til ost, morgenmad og desserter

Blommemarmeladen er lidt julet, men kan altså efter min mening spises året rundt. Men hvis du laver marmeladen med blommer når de er i sæson, vil du måske helt naturligt spise den i de kolde måneder, hvor julen også er inkluderet. Så kan du spise dem på lækre klatkager med risengrødsrester.

Den skønne blommemarmelade er fantastisk i sammenspil med polenta knækbrød, oste, på boller eller som topping på enten skyr, græsk yoghurt eller A38. Den smager også dejligt oven på fx havregrød og chiagrød. Bare lige en god skefuld.

Opskrift på nem Blommemarmelade
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments