Annonce

Grønne falafler bagt i ovnen

Grønne falafler opskrift

Grønne falafler er blevet en af mine yndlings – jeg spiser dem efterhånden en del. Denne opskrift gør det overskueligt – også i en travl hverdag.

Her får du mit bud på en vegansk falafel, som bliver bagt i ovnen. De er uden æg, ligesom min opskrift på de klassiske falafler. I den opskrift får du en en autentisk og klassisk falafel, som taget ud af det mellemøstlige køkken.

Grønne falafler bagt i ovnen

Grønne falafler

Grønne falafler, som blot kræver en tur i ovnen. De er veganske og smager så godt. Du kan fx spise dem til en salat eller i pitabrød
5 fra 2 stemmer
Antal: 16 Stk
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

  • 240 g kogte kikærter (svarende til 1 dåse)
  • ¼ bundt persille
  • 1 fed hvidløg
  • 45 g vindruekerneolie
  • ½ stk citron
  • 2 tsk stødt spidskommen*
  • 20 g havregryn*
  • 2 tsk gurkemeje
  • 1 tsk bagepulver*
  • 0,5 dl vand
  • salt og friskkværnet peber

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

  • Skyl kikærterne fri for lagen.
  • Skyl persille grundigt og kom det i en blender med kikærterne og de resterende ingredienser. 
  • Blend godt til en ensartet masse. Lad farsen hvile i 15 minutter, så den kan sætte sig.
  • Tænd ovnen på 200 graders varmluft. Beklæd en bageplade med bagepapir. 
  • Form farsen til små kugler, placér dem på bagepladen og pensl dem med lidt olivenolie.
  • Bag falaflerne i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde. 
  • Server dem varme, da konsistensen er bedst sådan. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på grønne falafler bagt i ovnen

Når jeg laver falafler, laver jeg altid en god stor portion, når jeg alligevel er igang. Jeg fordobler min opskrift, og så smider jeg en god portion på frys. Så har jeg til de travle dage eller til madpakken. 

Tilbehør til ovnbagte falafler

Falafler er så lækre og kan bruges i forskellige retter – blandt andet i salater, pitabrød, madpandekager og/eller som fyld i sandwiches.

Pitabrød med falafel
Pitabrød med falafler og hvidløgsdressing kan du spise til frokost og aften. Falafler er så velsmagende i fx pitabrød og durumruller
Gå til opskrift
Pitabrød med falafel og hvidløgsdressing
Madpandekager
Hjemmelavede madpandekager, som kan bruges til aftensmad eller frokost. De er super nemme at bage og er lækre med fyld, fx som en wrap eller bagt i ovnen.
Gå til opskrift
Madpandekager

Du kan desuden se nedenfor hvordan de grønne falafler også kan bruges, hvor de udgør en del af disse lækre græskar. Klik på billedet, og gå direkte til opskriften.

Bagt butternut græskar med fyld af grønne falafler
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 979
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments