Annonce

sunde hindbærmuffins

Sunde havregrynsmuffins uden sukker

Jeg havde stadig lidt hindbær tilbage i fryseren fra mine forældres have. De skulle bruges, da jeg er ved at rydde op i fryseren. Det resulterede i disse sunde hindbærmuffins. De er super nemme at lave, og mange af ingredienserne har du muligvis allerede liggende. Ellers kan alt købes i nærmeste supermarked.

Sunde havregrynsmuffins med hindbær

Sunde muffins med hindbær

Spis disse havregrynsmuffins med god samvittighed. Her får du en børnevenlig opskrift på søde hindbærmuffins uden tilsat sukker.
4,85 fra 13 stemmer
Antal: 10 Stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

Desuden

  • 50 g friske hindbær

Noter

TIP: Kan nydes både kold og varm. Og så lækker med en klat creme fraiche til.
  • Kan desuden fryses. 

Fremgangsmåde

  • Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
  • Start med at blende dine havregryn til mel – hæld det derefter over i en skål og bland kokosmel, vaniljepulver, salt og bagepulver i. 
  • Blend kokosolien, dadler og æg sammen med mælk og honning og vend det sammen med havregrynsmelet og hindbær.
  • Hæld massen i muffinsforme og bag dem i 15 minutter, i midten af ovnen. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Nem opskrift på hindbærmuffins i en sund udgave

Hvis du har børn, er det her en genial opskrift – de er nemlig også gode til madpakken eller bare hvis du vil bage en søndag og få en hyggelig eftermiddag ud af det. De er hverken tidskrævende eller svære at bage, og så slipper man jo som sagt for raffineret sukker, som der ellers er i mange andre snacks, man køber i supermarkedet. 

Sunde rabarbermuffins
Sunde, lækre og svampede rabarbermuffins. Disse sunde muffins med rabarberstykker uden mel og sukker er perfekt som snack.
Gå til opskrift
Rabarbermuffins - saftige og lækre
Sunde squashmuffins
Lækre saftige og sunde squashmuffins som er super nemme at lave. De er gode som en lille snack i madpakken.
Gå til opskrift
Sunde squashmuffins til madpakken

Sunde hindbærmuffins med havregryn og dadler

Som overskriften lyder, er det nok ikke svært at gennemskue, at der selvfølgelig er havregryn i. De er super nemme at lave –  alt skal næsten bare blendes og røres sammen. Lyder det ikke bare nemt? 

Disse sunde hindbærmuffins er fyldt med fuldkorn og fibre – perfekt som en god snack, når blodsukkeret er lavt. Jeg spiste sådan et par stykker til min morgenmad på farten. Men ellers er alle slags muffins jo gode til en kop kaffe eller the om eftermiddagen. De er ikke overdrevet søde, men det er jeg ret glad for, når kage ikke er. Især når de er i den sundere ende. 

Sunde bananmuffins med havregryn
Sunde bananmuffins uden sukker og gluten til fx madpakken eller snack. Her får du opskriften på sunde havregrynsmuffins med chokolade og banan.
Gå til opskrift
Havregrynsmuffins med chokolade - uden sukker

Til opskriften har jeg sødet dem med dadler og honning i stedet for raffineret sukker. Det fungerer super godt, og hvis man vil spare lidt på sukker, er disse muffins en god løsning. Det bedste ved at bage selv er jo at man selv kan bestemme, hvad man kommer i. Hvis du gerne vil have dine muffins lidt sødere, kan du putte ekstra honning i. 

Havregrynsmuffins med hindbær

Lav sunde bærmuffins i utallige variationer

I denne opskrift tilføjes hindbær til sidst – både så de ikke bliver for smattede, og så du har nemmere ved at udelade dem. Du kan nemlig med fordel bruge denne opskrift som basisopskrift og så ellers variere, hvad du fylder i dem. 

Alle slags bær kan fungere godt, og du kan også lave dem i en variant med brombær, solbær, ribs eller blåbær. Er du ligesom jeg vild med rabarber kan du følge opskriften på sunde rabarbermuffins.

 Opskrift på havregrynsmuffins
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 979
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

10 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments