Annonce

Grove burgerboller med sesam

Grove burgerboller med sesam

En vigtig del af en god hjemmelavet burger er naturligvis en hjemmelavet burgerbolle – dét er ihvertfald, sådan jeg har det. Nogle er til hvide og lyse, og andre er til de hjemmelavet grove burgerboller. Jeg er til begge dele.

At lave grove burgerboller er en fantastisk måde at bringe lidt ekstra smag til din madlavning. Det er ikke kun nemt at lave, men det er også en måde at tilføje noget sundhed til din burger. Her er en trin-for-trin-guide til at lave de bedste grove burgerboller.

Grove burgerboller med sesam

Grove burgerboller med sesam

Disse grove burgerboller er super nemme at kaste sig ud i. De er rigtig lækre, men de mætter også virkelig godt! De er spækket med fuldkorn.
4 fra 4 stemmer
Antal: 12 Stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse15 minutter
Hævetid1 time 30 minutter
I alt2 timer

Ingredienser

Burgerboller

Desuden

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

  • Jeg lavede min dej på en røremaskine. Har du ikke mulighed for dette, kan du lave dejen i en skål og ælte her samt på køkkenbordet.
  • Opløs gæren i lunkent vand. 
  • Tilsæt derefter salt, olie, speltmel og æg og rør rundt. 
  • Tilsæt hvedemelet lidt af gangen, indtil dejen er smidig og ikke klistret. 
  • Ælt dejen godt, jeg kørte dejen i ca. 10 minutter.
  • Lad dejen hæve lunt i 1 time.
  • Når dejen har hævet, æltes den godt igennem igen – evt. med lidt mel, hvis den er klistret. 
  • Form derefter dine burgerboller og tryk dem lidt flade. 
  • Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.
  • Pensel bollerne med et pisket æg og drys med sesamfrø, som du synes. 
  • Bages i 12 minutter ved 210 grader, varmluft.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Hjemmelavet grove burgerboller med sesamfrø på toppen

Du behøver ikke længere at købe færdiglavede pakker med burgerboller, når du kan lave dem selv, og de smager også bedre. Det tager ikke meget tid at lave hjemmelavede grove burgerboller, og du kan justere opskriften efter dine egne præferencer. Her er en lækker og nem opskrift til de lækreste grove burgerboller.

Disse burgerboller er spækket med fuldkorn og drysset med sesam på toppen. Du kan bruge burgerbollerne her en hjemmelavet pulled chicken burger. Du kan også bruge den hjemmelavet burgerbolle til den klassiske burger med bøf. Enten med hakket oksekød eller en staeak. 

Pulled chicken burger
Pulled chicken burger med sund coleslaw er en lækker opskrift som kan spises både varm og kold. En dejlig fredagsmenu.
Gå til opskrift
Pulled chicken burger med sund coleslaw
Mexicansk burger med guacamole
Opskrift på hjemmelavet mexicansk burger med salsa og guacamole. En snasket, men sund mexi burger med grillost.
Gå til opskrift
Burger med grillost, salsa og ruccola creme

En nem opskrift på sunde burgerboller med masser af fuldkorn

Grove burgerboller er lavet af fuldkornsmel, og disse boller er typisk sundere end almindelige hvide brødboller, da de indeholder flere næringsstoffer og fibre.

Hvis du er fan af lækre burgerboller, som du selv har lavet, så er her opskriften på de perfekte grove burgerboller. Dette er en nem opskrift, som giver 10 – 12 saftige boller. Ingredienserne er få, og du kan på under to timer bage disse burgerboller. Det er nemt, billigt og meget lækkert at lave selv!

Med lidt øvelse, kan du lave de perfekte grove burgerboller, der vil få gæsterne til at glæde sig.

Forskellen mellem almindelige og grove burgerboller

Der er en stor forskel mellem almindelige burgerboller og grove burgerboller. Almindelige brioche burgerboller er normalt lavet af hvedemel og er relativt lette og hvide. De har også en tendens til at være lidt søde og har en meget blød tekstur. Groft burgerbrød, derimod, er lavet af en blanding af hvedemel og fuldkornsmel. Det har en meget mere sprød overflade og en mere rustik tekstur takket være fuldkornsmelet. Det har også et mere rustikt og mørket udseende og et mere nøddeagtigt smag.

Grove burgerboller til hævning

Den perfekte fuldkorns burgerbolle til burger-night

Når du skal lave en god burger-night med alt muligt godt tilbehør, så er en god fuldkornsburger bolle også værd at lave. Her kan du lave de perfekte grove burgerboller med en sprød skorpe og en saftig krumme. Brug enten fuldkorns speltmel- eller grahamsmel til dejen. Det kan være en god idé at lave bollerne i god tid, så du har tid til at forberede andet tilbehør.

Ofte stillede spørgsmål

Kan man fryse grove burgerboller?

Ja, man kan fint fryse grove burgerboller. Det anbefales dog, at man fryser dem i separate beholdere, så man nemt kan tage dem ud, når man har brug for dem. Det er også en god idé at indpakke bollerne ind i et lag af bagepapir, inden de fryses. På den måde holder de sig saftige og lækre.

Hvordan opbevarer man de overskydende grove burgerboller?

De overskydende grove burgerboller kan opbevares ved at lægge dem i en lufttæt beholder. Det er vigtigt at bollerne er godt dækket af en klud eller lignende for at sikre, at de ikke tørrer ud – særligt fordi der er mere fuldkorn i også.

Hvordan laver man grove burgerboller?

Sunde romkugler er et sundere alternativ til de almindelige romkugler, der oftest er lavet med en masse sukker og fedtstoffer. Som et mellemmåltid kan sunde romkugler være en god måde at få nogle sunde næringsstoffer på. De er fyldt med sunde ingredienser som havregryn, kokos, nødder, frø og havregryn, der alle bidrager med næring. Sunde romkugler er også en god kilde til fibre og protein, så de er et godt valg til et mellemmåltid.

Grove burgerboller drysset med sesamfrø
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 979
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments