Æblekompot med varme krydderier

Æblekompot med varme krydderierÆblekompot er noget jeg altid har stående i mit køleskab, hele efteråret nærmest. Jeg er nemlig så heldig, at mine forældre har kilovis af æbler i haven. Flere forskellige sorter. Jeg får altid smidt dem i nakken (overdrivelse fremmer forståelsen), men jeg vil ikke beklage mig. Nu var det på tide, at jeg fik delt opskriften med jer. Den kommer nemlig til at være en del af samtlige opskrifter, for fremtiden. Om sommeren laver jeg rabarberkompot og blommekompot, som jeg synes er fantastisk på fx skyr eller med cremefraiche.

ÆBLEKOMPOT MED KANEL

Jeg variere ofte min æblekompot, i to smagsvarianter: vanilje eller med varme krydderier. Men en ting de to har til fælles er, at jeg altid laver den i en grov variant. Jeg skræller ikke æblerne, da jeg synes æblekompot med skræl bare er lækrest! Men det er en smagssag, så det kan du altid lave om på - blot ved at skrælle æblerne. Når du desuden koger din kompot, kan du også selv justere hvor grov den skal være. Skal den være mere som æblemos, så lader du blot æblerne koge mere ud. De varme krydderier giver kompotten en mørk brunlig farve. Måske ikke den kønneste, men det er ligegyldigt. FORDI.. det smager så godt alligevel! Så se bort fra farven, og nyd de lækre smage fra blandt andet kanel og kardemomme. Æblekompot med varme krydderier

ÆBLEKOMPOT PÅ SKYR OG GRØD

Sådan en grov kompot med æble smager ikke alene godt i en æblekage. Æblekompot på skyr eller på grød smager himmelsk. Det er en god måde, hvorpå man hurtigt kan tilføre sin morgenmad lidt ekstra kant og smag. Særligt i selskab med Dulce de Leche. Prøv det endelig!

FÅ OPSKRIFTEN PÅ HJEMMELAVET ÆBLEKOMPOT HER:

8 æbler 4 spsk rørsukker, smag til 1 spsk kanel 1 tsk kardemomme 1/2 citron, saften 1/2 dl vand
Kernehuset fra æblerne fjernes, skrællen bevares. Skær dem i grove tern- Kom æblertern i en gryde med kanel, vand, kardemomme og sukker. Lad det koge let op, og skru ned til middelvarmeunder mens du røres med jævne mellemrum. Alt efter hvor udkogt du ønsker æblerne skal være, skal du være opmærksom undervejs. Du kan koge det hele ud til mos, eller bevare nogle af æbleternene med bid. TIP: Skal det være mere mos, kan du tilsætte mere vand. Men som udgangspunkt afgiver æblerne selv væske, som gør det tykner under opkogning. Æblekompot med varme krydderier Æblekompot med varme krydderier