Græskarkage med creame cheese frosting

Græskarkage er en nem og lækker kage, der smager varmt og af efterår. Ikke desto mindre indeholder græskarkagen varme krydderier, der passer til årstiden. Men vi kan vist også blive enige om, at græskar i sig selv skriger af efterår, ikkesandt?

GRÆSKARKAGE MED CREAME CHEESE FROSTING

Opskriften lavede jeg for nu et par uger siden med søde Anna, som jeg besøgte i Odense. En hel weekend fik vi spist, snakket, fotograferet og hygget omkring en masse lækker mad. Måske du også opdagede her på bloggen eller Instagram, at vi også lavede den lækreste panini med serranoskinke, mozzarella og sennepsdressing?

GRÆSKARKAGE MED MINDRE SUKKER

Kage indeholder oftes lidt (større) mængde af sukker. Men da græskar har en dejlig sødme i sig selv, har vi skruet lidt ned for sukkermængden. Du kan altid tilføje mere, hvis du har en sød tand. Dog er det ikke nødvendigt, da ostecremen på toppen også tilføjer lidt sødme. Ostecremen må du desuden ikke undvære (!) - det smager bare for godt på!

FÅ OPSKRIFTEN PÅ GRÆSKARKAGEN HER:

Kagen 300 g græskar, rå vægt 2 æg 1 tsk bagepulver 1 tsk kanel, kardemomme og stødt ingefær 100 g hvedemel skallen fra en halv citron 75 rørsukker Et nip salt Frosting 100 g flødeost saften fra ½ citron 1 spsk flormelis Topping 12-16 pecannødder eller valnødder skal fra ½ økologisk citron
Kage Græskar koges mørt og blendes derefter til en puré. Mel, bagepulver, krydderier og salten blandes sammen. I en anden skål piskes æg, citronskal og sukker sammen. Tilsæt puréen og melblandingen. Lad dejen stå og hvile i 10 minutter, så den samler sig lidt. Kom dejen i en smurt springform (ca. 21-24 cm i diameter). Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 graders varmluft i 20-25 minutter. TIP: Stik med en gaffel i midten, for at se om dejen hænger ved. Gør den det, skal den have 3 minutter mere. Frosting Rør flødeost med flormelis og citronsaft. Smør den på den afkølede kage og pynt med pecannødder og revet citronskal. Velbekomme.