Rødbedesalat med ostecreme og estragon

Rødbedesalat med ostecreme og estragonRødbedesalat skal der til, fordi rødbederne er så småt i sæson, og denne er derfor perfekt her i efterår- og vintermånederne. Salaten er god alene, evt. med et stykke brød til, men passer perfekt som tilbehør til andre retter. Rødbedesalat med ostecreme og estragon er tiltænkt som en lille opgradering af den ellers velkendte rødebedesalat med smuldret feta. I stedet for feta, har jeg anvendt en let saltet ost, der er blendet til en creme der er vendt med rødbederne. Jeg har som sagt skiftet fetaen ud, der normalt er lavet på fåremælk og i nogle tilfælde, også gedemælk. Men mig, (som I måske allerede har bemærket) er ret glad for smagen af gedeost. Og dagens fokusingrediens i indlægget er derfor denne dansk økologisk hvid gedeost fra Tebstrup. De har desuden et fint udvalg af andre økologiske gedeoste - de smager fantastisk(!), og det er altid disse jeg selv vælger, når jeg handler. Osten er blendet sammen med græsk yoghurt, citron og lidt ekstra salt - dette giver den lækreste ostecreme, der virkelig er lækker med de kogte rødbeder. Salaten bliver derfor ikke så "tør". Kan du forestille dig hvor godt det er? Så læs med her. Se også: Rødbedesalat med pærer, kikærter og tahindressing / Rødbedebøffer med salatost / Glutenfrie rødbedevafler

{ Rødbedesalat med ostecreme og estragon, 4 pers. }

1 kg rødbeder, rå vægt 1 bundt estragon, 1 dl hasselnødder, hakket olivenolie Ostecreme 100 g salatost 200 g græsk yoghurt, 10% en knivspids salt et skvæt citronsaft
Rødbederne koges hele, i ca. 20 minutter til de er møre. Lad dem køle af i koldt vand. Fjern skrællen, og skær dem i kvart. Vend med halvdelen af estragon med samt lidt olivenolie. Ostecreme: blend alle ingredienserne sammen til ostecremen og smag evt. til med ekstra salt og citron. Vend rødbedestykkerne med i og anret på et fad. Drys med estragon og hasselnødder. Velbekomme. Rødbedesalat med ostecreme og estragon Rødbedesalat med ostecreme og estragon Rødbedesalat med ostecreme og estragon