Banangranola - sprød granola sødet med modne bananer

Banangranola - sprød granola sødet med modne bananerBanangranola - sprød granola sødet med modne bananer er ingen ny opskrift her på nettet, men jeg havde besluttet at jeg også ville dele min version med jer. Flere af mine 'kollager' her i madblog-land har nemlig også delt deres versioner - måske er det bare sådan en opskrift alle har liggende? Generelt opskrifter med banan (pandekager, brød og kager) har de fleste på deres domæne, har jeg lagt mærke til - mig selv inklusiv, haha. Men det er nok ikke så mærkeligt, fordi bananen har jo en dejlig sødme som kan udnyttes og anvendes i stedet for sukkeret. Jeg har selv altid bananer liggende. Jep - lige hér er jeg lidt dobbeltmoralsk hvad min snak om råvarer i sæson angår. Den tager jeg på mig, for jeg er ret glad for bananer.
Granolaen her er sødet udelukkende med banan, og er nok verdens nemmeste. Den smager ikke gennemtrængende af banan, men smagen er der. Jeg har altid en granola stående, fordi jeg ikke gider købe den færdiglavet - på den måde kan jeg også selv justerer indholdet.

{ Banangranola, 1 stor beholder }

3 modne bananer 200 g havregryn 30 g kokosflager 50 g speltpops eller græskarkerner 1 lille nip salt 50 g rosiner 50 g hele mandler
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Mos bananer i en stor skål. Bland de øvrige ingredienser i (ikke rosiner) og rør godt sammen. Beklæd en bageplade med papir og vend blandingen herpå - tryk det ud. Bag i ca. 30 minutter og vend granolaen et par gange undervejs. Hold øje med, at granolaen ikke brænder på i kanten. Vend til sidst rosinerne i og lad det køle af. Opbevar den hjemmelavede granola i en lufttæt beholder/glas. Nyd den på din yoghurt eller smoothie. Banangranola - sprød granola sødet med modne bananer Banangranola - sprød granola sødet med modne bananer Banangranola - sprød granola sødet med modne bananer