Falafler - den nemmeste opskrift

Falafler - en nem opskriftEn opskrift på falafler kan både være god, men også ringe. Jeg har testet dem i et stykke tid nu, og det har mislykkedes for mig, op til flere gange. Så er det blevet for tørre, for lidt krydret eller smuldret for mig. Men nu har jeg endelig ramt en opskrift, som jeg er tilfreds med. Og den vil jeg så gerne dele med jer. Falafler kan både laves i ovnen, som jeg har gjort med disse grønne ovnbagte falafler, men lad os være ærlige - den sprødhed de får, når de har været en tur i frituren er altså bare godt! Specielt når de spises i et lækkert hjemmelavet pitabrød en hvidløgsdressing. De smager også dejligt med en salat, fx denne perlebyg vendt i urtecreme som du ser på billederne. Opskriften er egentlig ret simpel, da alle ingredienser blot skal blendes. Nemt ikke? Jeg elsker simpelthen falafler, da det giver en god mæthed og smager dejligt. Den lækre knasende skorpe med en midte der er blød, er en herlig kombination. Jeg laver altid en god portion, så jeg har til flere dage og fryseren.

{ Falafler - den nemmeste opskrift, 20-30 stk. }

200 g tørrede kikærter 1 bundt persille, finthakket 1 lille løg 3 fed hvidløg saften fra 1/2 citron 1 æg 1 spsk spidskommen, stødt evt. 1 spsk koriander, stødt 1 tsk bagepulver eller natron 1 spsk tahin, kan udelades 1 tsk salt 2 spsk. mel (alle typer kan bruges) neutral olie til at stege/fritere i
Sæt de tørrede kikærter i blød i koldt vand i 12-24 timer, de skal ikke koges. Skyl kikærterne og blend alle ingredienserne sammen til en fast dej. Er farsen lidt for våd, så tilsæt et par spsk mel, havregryn eller rasp mere. Form falaflerne runde med en ske i hånden og steg dem i en pande med varm olie til de er sprøde og har taget farve. Alternativt kan du tilberede dem i ovnen, men så vil de ikke få samme sprødhed. Velbekomme. Falafler - en nem opskrift Falafler - en nem opskrift Falafler - en nem opskrift Falafler - en nem opskrift