Syltede blommer i kanel - perfekt til dessert, oste og morgenmad

Syltede blommer i kanelSyltede blommer i kanel smager helt fantastisk, og kan jo spises på alverdens. Her er det kun fantasien der sætter grænser, men jeg kan særligt anbefale det på havregrød og is. Hvis det bliver for sødt for dig, er det altså også fantastisk i selskab med ost til morgenmad eller tapasbordet. Den herlige frugt er i sæson nu, og mine forældre har dem i haven. Men lige akkurat med blommer, synes jeg at se dem overalt ved vejkanten, skoven og i de danske haver. Det er også en af de frugter, som hurtigt falder af træet, så det er om at skynde sig at nuppe dem. Jeg kan desværre ikke selv tage æren for denne opskrift, men det gør nu heller ikke noget. Min mor lavede denne portion, og jeg syntes simpelthen den fortjener et indlæg. Hun lavede også en variant, i en romlagde - det var også virkelig godt og kan varmt anbefales, hvis du er til den slags. Se også opskriften på en hurtig blommekompot.

{ Syltede blommer i kanel, 2 L }

patentglas, i alt 2 L 200 g blommer uden sten 1/2 L vand 2 dl rørsukker 2 hele kanelstænger saften fra én citron
Halvér blommerne og fjern stenene. Læg dem i (skoldet) glas og lav imens lagden, der skal over. Find en gryde frem og kog vandet heri. Tilsæt sukker og lad det opløse. Kom kanelstænger og citron ved og lad det koge et par minutter. Hæld den varme lagde og kanelstængerne over blommerne. Opbevar glas på køl. Kan holde sig i 1-2 uger. TIP: Spis dem helst når de er kolde, og gerne efter et par dage - så har de trukket lidt ekstra smag. Velbekomme. Syltede blommer i kanel Syltede blommer i kanel Syltede blommer i kanel