Chiagrød med sukkerfri rabarberkompot

Rabarber er endelig kommet i sæson og det betyder rabarberkompot. De begynder så fint at skyde frem nu og dét har jeg virkelig glædet mig til. De lækre stængler er super sunde og spækket med gode fibre, antioxidanter og C-vitaminer. Så spis endelig løs og afprøv dig med nogle lækre opskrifter. Jeg synes rabarber er fantastisk at bruge i det søde køkken. Jeg er vild med den syrlighed, som rabarberen giver til de ellers sødere kager. Men også bare farven, den synes jeg er så smuk! Jeg er så heldig, at mine forældre har rabarber i haven, så da jeg var hjemme i påsken nuppede jeg nogle med hjem. Det resulterede i en omgang rabarberkompot, som jeg kan bruge som topping på min morgenmad. Her har jeg brugt den ovenpå en chiagrød, som jeg satte over igår. Hvis du ikke har den mulighed for at plukke rabarber i haven, så kan de købes i de fleste supermarkeder lige nu, og i nogle velassorterede supermarkeder fås de også på frost.

{ Chiagrød med sukkerfri rabarberkompot, 1 portion }

1 dl mandeldrik eller almindelig mælk 1 spsk. chiafrø 1 tsk sødende (f.eks. honning, sukrin, agavesirup, stevia eller lign.) 1 knivspids vaniljepulver 2 spsk skyr eller lign.
Bland mandelmælk med chiafrø, skyr og vaniljekorn og lad det stå i køleskabet til næste morgen, tildækket eller med låg hvis du laver det i et glas. OBS: Prøv dig lidt frem med mælken, da den afgør konsistensen. Jeg kan godt lide den lidt fast, men det kan du justere med mælken, hvis den skal være mere flydende. Næste morgen: Tag din chiagrød ud af køleskabet og hæld den i et glas eller skål og top din grød med musli, bær, smoothie eller med f.eks. rabarberkompot, som jeg har gjort. Rabarberkompot, ét stort glas: 400g rabarber ? skåret i mindre stykker 1 dl SukrinGold eller kokossukker 1 tsk vaniljepulver 1/2 dl vand
Rabarber skæres og lægges i en gryde med vand sammen med de andre ingredienser, hvor det langsomt skal koges i 10-15 minutter, afhængig af hvor grov du vil have din kompot. Nu skal det bare afkøle også kan du nyde det på alverdens lækkerier, f.eks. på grød eller yoghurt eller i desserter. Kun fantasien, sætter grænser. Velbekomme.