Iskaffe - med toner af ristede nødder

Iskaffe, iskaffe, iskaffe – jeg kan slet ikke undvære dig om sommeren, og du har overtaget pladsen af min ellers højtelskede cappuccino om eftermiddagen. Vi kan vist ikke klage over, de snart mange gode, men varme uger vi har haft med høj sol og plus 25 grader i skyggen. Jeg er vild med det – lad os endelig håbe, at det fortsætter juni-juli og august ud. Fingers crossed! En anden ting jeg er vild med (eller nok nærmere en svaghed jeg har), her om sommeren er iskaffe. Jeg kan ikke helt afholde mig fra at købe den ude når jeg er på farten, men faktum er, at jeg faktisk bedst kan lide at lave den selv – på den måde, kan også selv styre mængden af sukker samt forholdet mellem kaffe og mælk. Jeg vil selvfølgelig dele min opskrift med Jer! Jeg plejer blot at bruge en almindelig Lungo-kapsel fra Nespresso, men nu har de altså (til mit held) har lanceret to nye typer af kapsler, der er særligt velegnet til iskaffe. Yes! Til den nysgerrige kaffedrikker, så er begge varianter inspireret af Italiens sommer – begge med noter af ristede nødder. Ispirazione Shakerato er god som sort kaffe med lidt sukker, hvor Ispirazione Salentina er særligt god til is-latte med mælk og lidt sirup.

{ Iskaffe - med toner af ristede nødder, 1 glas }

1 Ispirazione Salentina kapsel 1/2- 1 tsk rørsukker, kan udelades 3 Nespresso isterninger, med kaffe (se TIP 1) 1 dl mælk- eller havredrik
TIP 1: Frys først dine isterninger af færdigbrygget kaffe. Anvend dem i iskaffen, i stedet for udelukkende vand og undgår, at din iskaffe bliver vandet efterhånden som isen smelter smelter. Bryg 40 ml kaffe (svarende til en espresso) i et glas. Tilsæt rørsukker og rør rundt, til det opløses. Hæld mælken i og tilsæt dine kafffe-isterninger. Nyd den i skyggen, aaaaah. TIP 2: En kugle vaniljeis i, er heller ikke en dårlig kombination!

VIND DIT EGET ISKAFFE-KIT (AFSLUTTET KONKURRENCE)

Jeg har fået muligheden for at forkæle én læser med et iskaffe-kit, inklusiv Nespresso-maskine og mælkeskummer. Kittet består af:
  • 5 rør af Ispirazione Salentina
  • 5 rør af Ispirazione Shakerato
  • Nespresso isbakke
  • Nespresso shaker
  • Nespresso to-go-kop
  • Nespresso CitiZ&Milk-maskine
Vil du også prøve dig af med din egen iskaffe derhjemme, så har du muligheden nu. Smid en kommentar nedenfor i indlægget og bliv den heldige vinder. Konkurrencen slutter d. 22 juni. Vinderen får direkte besked. Forøg også din chance for at vinde ved at deltage på Instagram lige her.