Sund appelsinkage med chokolade og mandler

Sund appelsinkage med chokolade og mandlerSund appelsinkage med chokolade og mandler er slet ikke dårligt! Jeg eeeelsker appelsiner og denne opskrift blev til, en eftermiddag da jeg var i sommerhus med min familie. Vi havde appelsiner liggende, og min mor jeg fik derfor lyst til at lave denne sundere appelsinkage med chokolade. Appelsin og chokolade, har i min optik altid være lidt kærester, hvorfor der selvfølgelig også er chokolade i denne kage. Appelsinen træder meget frem i kagen og kagen er en smule kompakt. Den ville gå godt sammen med en klat vaniljeis til dessert, men den er også rigtig lække som den er, uden noget til. Hvis du elsker appelsin eller mandler, så synes jeg helt klart du skal prøve denne sundere marrokansk-inspireret appelsinkage med mandler, hvis du vil have en mere snasket kage.

{ Sund appelsinkage med chokolade og mandler }

3 hele æg 50 g SukrinGold, rørsukker eller andet der giver sødme 1 tsk vaniljepulver skal fra en økologisk appelsin 50 g 70% mørk chokolade (evt. med appelsin) 100 g mandelmel eller anden meltype Topping: 30 g 70% mørk chokolade 1 appelsin 1 håndfuld mandler
Æg, sukrin og vaniljepulver piskes og der hældes mandelmel i, indtil massen er ensartet - prøv dig langsomt frem, måske der skal mere/mindre i. Kommer an på sugeevnen af din mel. Den mørke chokolade hakkes groft og blandes i massen sammen med den revet appelsinskal. Kagen bages i ca. 30 min ved 200 graders varmluft i en lille springform (18cm). Når kagen kommer ud af ovnen lægges chokolade (30g) på toppen til det smelter, hvor det derefter kan smøres ud. Top til sidst med appelsinbåde hvor skrællen er fjernet samt hakket mandler. Sund appelsinkage med chokolade og mandler