Sundere bountykage uden mel og sukker

Sundere bountykage uden mel og sukker Sund bountykage? Yes! Den her bountykage smager overdrevet godt, sammenlignet med at den hverken indeholder smør eller store mængder raffineret sukker. Det klarer dadlerne og kokos fint alene! Den fortjener altså en high-five. Det samme gør min veninde Anna, som jeg lavede kagen med. Opskriften blev meget hurtigt sammensat over Facebook, og vi blev ret glade for det færdige resultat. Det er ikke en kage, som man spiser meget af. Men det er måske meget godt, indimellem. Kombinationen af kokos og chokolade. Hvem elsker ikke det? Den er ret nem at lave og kræver ikke mange ingredienser. Den skal heller ikke bages og er perfekt som en lækker dessert eller blot til en kop eftermiddagskaffe. Den har god smag af kokos. Servér den for dine gæster, eller skær den ud i små snitter og opbevar dem på køl - så er den bedst. Den kan også fryses ned.

{ Sund bountykage uden mel og sukker, 12 stk }

Bund: 150 g friske dadler, uden sten 100 g (evt. glutenfrie) havregryn ½ dl vand 3 spsk kakaopulver et lille nip salt Kokoslag 100 g kokosmel 200 g af den faste del, fra kokosmælken* 1 spsk sødme (fx kokossirup eller honning) Chokoladetopping 100 g mørk chokolade, 70 % 1 spsk kokosolie et lille nip salt *Sæt gerne dåsen på køl 1-2 timer før brug. Den fede del opstår når den bliver kold, og kokosfedtet (den faste del), deler sig fra kokosmælken.
Start med bunden, ved at blende alle ingredienser i en foodprocessor til en ensartet masse. Rul massen ud mellem 2 stykker bagepapir, i en firkant til den tykkelse du ønsker den (disse er ¾ cm). Stil bunden på køl mens du laver kokoslaget. Rør kokosmel, den tykke kokosmælk og sødning sammen og fordel det i et lag ovenpå bunden. Kom det i fryseren i 30 minutters tid. Smelt chokolade med kokosolie og salt over vandbad og kom det ovenpå den kolde kokosmasse. Kom kagen i køleskabet i minimum et par timer og skær ud i bidder. Velbekomme.  Sundere bountykage uden mel og sukker Sundere bountykage uden mel og sukker Sundere bountykage uden mel og sukker

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Følg også gerne med på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin Kærligst Maria Charlotte