Cremet salat med ris, grønkål og blåbær i tahindressing

skaermbillede-2018-01-30-kl-09-03-26

En cremet rissalat, vendt i tahindressing. Denne her salat er en af de mere snasket af slagsen - salat behøver nemlig ikke være tørt og kedeligt. Tahindressingen gør noget det godt her! Den er ikke kun alene cremet, men har også lidt bid i sig. Jeg kan godt lide, når salater har lidt tekstur. Jeg bruger derfor ofte speltkerner, ris, boghvedekerner eller lign. i mine salater, for også at få lidt mere fuldkorn ind i mit måltid. Det giver mig også lidt bedre mæthed. Har du en rest ris til overs fra aftensmaden igår, kan du også bruge den selvom den er uden karry. Karryen giver egentlig ikke den helt store smag, men en flot farve som pryder salaten rigtig fint. Salaten er super simpel at bikse sammen. Er du på udkig efter andre salater med grønkål, så prøv disse: grønkålssalat med fennikel og kakifrugtgrønkålssalat med æbler, feta og valnøddersommerlig grønkålssalat med blåbær. 

{ Cremet salat med ris, grønkål og blåbær vendt i tahindressing, 4 pers. }

6 håndfuld hakket grønkål 2 dl valgfrie nødder 1 rødløg 3 dl brune ris eller almindelig ris 2 spsk. karry 1 tsk. salt 2 dl friske blåbær Tahindressing: 60 g tahin ½ dl. vand 1 spsk. olivenolie 1 spsk. knust spidskommen 1 spsk. honning saften fra 1 citron salt + peber
Kog risene efter pakkens anvisning, og tilsæt karry samt salt. Lad dem køle af. Rist dine nødder på panden ved svag varme, til de har taget lidt farve. Lad dem afkøle og hak dem groft. Fjern stokken fra grønkålen og hak bladene fint (jeg købte mit hakket), men ellers kan du komme grønkålsbladene en tur i minihakkeren eller i en foodprocessor. Snit rødløget i små tern. Skyl blåbær. Vend grønkål, rødløg, blåbær og karryrisene sammen. Tahindressing Kom tahin i en skål og pisk det sammen med citronsaft til en ensartet cremet masse. Det kan godt blive helt grynet, men når du tilsætter vandet, så bliver dressingen flydende og cremet. Smag dressingen til med salt, spidskommen og peber. Vend dressingen rundt med salaten, og drys med hakket nødder og blåbær. Velbekomme. skaermbillede-2018-01-30-kl-09-04-11 skaermbillede-2018-01-30-kl-09-03-50 skaermbillede-2018-01-30-kl-09-04-01 skaermbillede-2018-01-30-kl-09-03-15

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Følg også gerne med på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin Kærligst Maria Charlotte