Mini galette med spinat, gedeost og pesto

skaermbillede-2018-01-28-kl-18-30-13
Annonce
Jeg har virkelig længe -  som i virkelig længe, haft lyst til at lave galette. Endelig lykkedes det, og resultatet blev rigtig godt! Jeg havde allieret mig med min gode veninde Anna, som har prøvet at lave en del galette før - hun havde godt styr på metoden, så hun var den helt rigtige at have med i køkkenet. De små galette er perfekte til både aftensmad, men også frokost - de kan laves som her, hvor de er små. Men hvis har lyst, kan dejen også sagtens laves til en stor galette i stedet for seks små. Dejen er lavet som en slags pizzadej, fremfor tærtedej - på fuldkornsmel. Det fungerede ret godt, og det er bestemt ikke sidste gang jeg vil gøre det. Fyld dem med lige hvad du har lyst til. Du kan følge opskriften her, men du kan også se hvad køleskabet byder på - måske du har nogle rester der skal bruges?

{ Mini galette med spinat, gedeost og pesto, 6 stk }

Bunden: 15 g gær 1 spsk. olie 2,5 dl vand 1 spsk. salt 200 g groft ølandshvedemel 200 g hvedemel Fyld: 2 løg 250 g frisk spinat, svarende til en stor pose 15 soltørrede tomater i olie 2 æg 1 spsk pesto 1 rulle gedeost eller mozzarella olivenolie, salt evt. lidt friske krydderurter, f.eks. timian eller rosmarin
Rør gæren ud i vandet sammen med salt og olie. Vi brugte en røremaskine, men du kan sagtens gøre det samme, i en stor skål med håndkraft. Rør melet i gærblandingen, og ælt, til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i ca. ½ time. Imens kan du gøre fyldet klar. Pil rødløg og skær i ringe. Skyl spinaten grundigt. Hak de soltørrede tomter i mundrette stykker. På en pande steges løg i lidt olie ved middelvarme, til de er bløde. Tilsæt spinat damp under låg, til det er faldet sammen. Tilsæt herefter soltørrede tomater (gem lidt). I en skål piskes æg, pesto, salt og peber sammen. Skær din gedeost-rulle i skiver på ca. ½ cm. Find din dej frem og del den i seks lige store dele. Rul dem ud hvert for sig, og placer spinatblandingen i midten, og spred det godt ud uden det kommer helt ud til kanten. Den skal nemlig kunne foldes ind op omkring fyldet, om lidt. Læg gedeosten ovenpå. Luk siderne op omkring fyldet godt samen, og fordel de pisket æg ovenpå. Her er vigtigt, at lukningen er god, så æggemassen ikke løber ud. Drys med lidt ekstra soltørrede tomater, salt og peber og evt. med de friske krydderurter. Bag dem ved 180 grader, i ca. 20-25 min. Velbekomme. skaermbillede-2018-01-28-kl-18-29-40 skaermbillede-2018-01-28-kl-18-30-03 skaermbillede-2018-01-28-kl-18-30-22  

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Følg også gerne med på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin Kærligst Maria Charlotte