Hurtige vafler med grov oliventapanade - en idé til tapasbordet

fullsizeoutput_21cc

Jeg elsker tapas, dels fordi det giver mulighed for mange forskellige små anretningninger, men også fordi jeg synes det er en hyggelig spise. Har du det på samme måde? - så er disse hurtige vafler med grov oliventapanade muligvis noget for dig. Oliventapanaden er en opskrift, som min min mor altid laver og servere til tapasbordet. Særligt om sommeren får vi den på brød, som en lille starter til et glas vin, på altanen. I stedet for at servere den på brød, valgte min veninde Michala og jeg i stedet at servere den på små vafler - det fungerede rigtig godt! Både opskriften på vafler og oliventapanaden er nedenfor. Er du ikke så vild med oliventapanaden, kan du evt. bruge en hjemmelavet rød pesto eller humus.  Prøv også disse vafler: grønne tapasvafler med spinatnemme græskarvafler eller disse glutenfrie rødbedevafler.

{ Hurtige vafler, 3-4 hjertevafler }

2 dl havregryn 2 æg 1 dl mælk salt smagsneutral olie til stegning
OBS! Hvis du laver dine vafler i et belgisk vaffel-plade, vil portionen svare til 4 vafler. Blend alle ingredienser sammen i en blender. Varm vaffeljernet op og smelt kokosolie i vaffeljernet. Hæld dejen på den varme vaffelplade, så det dækker hele fladen. Bag dine vafler i ca. 2-4 minutter. Læg de færdigbagte vafler på en rist så de ikke bliver bløde. Klip  hjerterne ud og top dem efterfølgende med tapanade eller måske denne butterbean spread med gurkemeje.

{ Grov oliventapenade, 1 glas }

55 g sorte oliven (stenfri) 55 g grønne oliven (stenfri) 1 fed hvidløg 4 tsk kapers 2 tsk olivenolie
Blend alle ingredienserne sammen i en blender, til en grov tapenade. Skold et glas, og kom det herpå. Opbevar på køl.

{ Hurtige vafler med grov oliventapanade }

Skyl spinatblade, ruccula eller hvad du ønsker at bruge. Fordel ovenpå et vaffelhjertet og påfør oliventapanaden. Skær nogle cherrytomater i kvarte og læg dem ovenpå. Afslut med endnu et vaffelhjerte. Servér. Velbekomme. fullsizeoutput_21ca fullsizeoutput_21cb

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Følg også gerne med på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin Kærligst Maria Charlotte