Speltsalat med rødkål, appelsin og tørrede tranebær

fullsizeoutput_214c

Annonce

Jeg går op i økologi og jeg køber økologisk, hvis muligt. Netto er det mest nærliggende hvor jeg bor, så jeg foretager oftes mine indkøb her og udvalget af økologi er efterhånden blevet stort. ”Netto sætter fokus på ØGO’logi” – og måske du allerede har stiftet bekendtskab med mærket? Hvis ikke får du lige en hurtig peptalk her. ØGO’ produkter er sunde, økologiske basisprodukter, som vi alle bruger i hverdagen. Derfor kan du både lave morgenmad, frokost og aftensmad med vores produkter, ligesom du også finder mere specielle varer som quinoa og spelt. Den anden dag, lavede jeg denne vintersalat med speltkerner, som endelig er en fast del i Netto's sortiment. Det er herligt, da jeg før i tiden altid måtte en smuttur i Irma eller Brugsen. Det samme med råvarer som f.eks. kokosolie og quinoa.

{ Vintersalat med rødkål, spelt og appelsin, 4 personer }

2 dl speltkerner ½ rødkål 2 appelsiner 2 håndfulde bredbredet persille Topping 1 dl tørret tranebær 1 dl hasselnødder Dressing 4 spsk olivenolie 2 spsk æblecidereddike eller lign. saften fra appelsinerne 1 tsk agavesirup eller flydende honning lidt salt og friskkværnet peber
Kog speltkernerne efter anvisningen på pakken. Hak nødderne groft, og rist dem gyldne på en tør, varm pande. Lad dem afkøle og gem dem. Snit rødkålen fint. Tag dine appelsiner og skær alt skralden fra og skær dem i skiver - pres det resterende saft ud af appelsinerne og gem til dressingen. Hak persillen groft. Vend med speltkerner, rødkål og appelsiner. Lav dressingen, ved at piske olie, sirup, eddike, salt og peber sammen til en dressing og vend den over salaten. Lad salaten trække et øjeblik, og drys til sidst med med ristede nødder og tørret tranebær. Velbekomme! fullsizeoutput_214d

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Følg også gerne med på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin Kærligst Maria Charlotte