Bagt butternut græskar med fyld og falafler

fullsizeoutput_1e82Selvom græskarsæsonen er ovre, så kan man stadig være heldig at finde græskar rundt omkring. Jeg går normalt meget op i, at spise efter sæson, men da jeg elsker (butternut) græskar så meget udnytter jeg lige at spise dem lidt endnu.  Jeg tror aldrig jeg får nok af dem - kan man det? Elsker du også græskar? Jeg har samlet lidt andre opskrifter her med græskar, som du måske også vil synes om. Kikærtegryde med græskar Speltotto med græskar og svampe Efterårssalat med græskar, granatæble og feta Retten her er super simpel, og kræver ikke meget forberedelse. Græskarret skal blot i ovnen, quinoaen skal koges og salaten blandet. Simpelt, sundt, velsmagende og lækkert! Perfekt til aftensmad, eller til frokost.

{ Bagt butternut græskar med fyld, 2 personer }

1 økologisk butternut græskar olie til pensling Fyld: 2 dl quinoa - jeg brugte hvide 2 håndfulde hakket grønkål 1 dl feta kernerne fra 1/2 granatæble 1 æble 2 forårsløg 1 dl cashewnødder Tahindressing: 60 g tahin ½ dl. vand 1 spsk. olivenolie 1 spsk. honning 2 fed hvidløg, fint revet saften fra 1 citron salt + peber Falafler: De kan undlades, men giver fylde. Find opskriften her Grønne ovnbagte falafler.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Rengør græskarret og del over på midten. Skrab kernerne ud med en ske. Stil de halve græskar på en bageplade og pensl dem med lidt olie indeni. Krydr med salt og peber. Bag græskarret i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 1 time – bagetiden afhænger af størrelsen, så tjek undervejs, men det er færdigt, når kødet er helt blødt, stik evt. med gaffel. Skrab ca. 3 spiseskeer ud af kødet i græskarene ud. Gem evt. resten til næste dag og prøv disse Græskarvafler Rist cashewnødderne på en tør varm pande, til de får en gylden overflade. Kog quinoaen efter anvisningen på pakken og lad den køle lidt af. Lav salaten klar. Snit forårsløg fint. Skær æblet i tern. Fjern skallen fra de små granatæblekerner. Bland kålen med quinoa, løg, æble, granatæble og feta. Tahindressing Kom tahin i en skål og pisk det sammen med citronsaft. Pres hvidløgene ned i og rør det sammen, til en ensartet cremet masse. Det kan godt blive helt grynet, men når du tilsætter vandet, så bliver dressingen flydende og cremet. Smag dressingen til med salt og peber. Vend dressingen med grønkålssalaten og fordel den i de udhuldede græskar. Top med ristede cashewnødder og falafler. Velbekomme. TIP: Bruger du et økologisk græskar, så kan du sagtens spise skallen. fullsizeoutput_194c fullsizeoutput_1e7f

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Følg også gerne med på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin Kærligst Maria Charlotte