Rød pesto med soltørrede tomat

Jeps. Denne her pesto er nemlig en meget populær en af slagsen i min venne- og familiekreds. Alle der har smagt den hos mig, er helt vilde med den. Jeg fik derfor nu også lyst til at dele opskriften med Jer her på domænet. Jeg køber sjældent en færdiglavet pesto, fordi jeg både synes mine egne smager bedre, men også fordi der tit er tilsat en masse unødvendige ingredienser. Heldigvis er pesto dejligt nemt selv at lave og det simpelthen smager så godt - det gode er, at man kan variere det. Jeg synes en god hjemmelavet pesto er virkelig er lækkert, men desværre laver jeg det alt for sjældent. I sidste weekend bagte jeg disse fiberrige sandwichbrød da mine forældre kom forbi og frokosten skulle være lidt nem. I samme anledning, lavede jeg også denne røde pesto. Udover i en sandwich, fungere den perfekt på tapasbordet. Hvis du synes at det kan være lidt smådyrt at lave pesto, så tøv ikke - denne her opskrift er nemlig budgetvenlig.

{ Hjemmelavet pesto, 2 små glas }

1 glas soltørret tomater i olie 1 hel rød peberfrugt 2 fed hvidløg 1 spsk citronsaft salt og peber 1 dl solsikkekerner (pinjekerner eller mandler kan også bruges)
Kom alle ingredienserne i en blender eller minihakker og smag til med salt og peber. Jeg kan godt lide, at den er lidt grov i det, men det kan du variere som du ønsker. Pestoen kommes på et glas (med låg) og opbevares i køleskabet - det kan holde sig i ca. 1 uge. Velbekomme.