Annonce

Æblekompot med varme krydderier

Æblekompot med varme krydderier

Æblekompot er noget jeg altid har stående i mit køleskab, hele efteråret nærmest. Jeg er nemlig så heldig, at mine forældre har kilovis af æbler i haven. Flere forskellige sorter. Jeg får altid smidt dem i nakken (overdrivelse fremmer forståelsen), men jeg vil ikke beklage mig. Nu var det på tide, at jeg fik delt opskriften med jer. Den kommer nemlig til at være en del af samtlige opskrifter, for fremtiden.

Æblekompot med varme krydderier

Æblekompot med kanel

Æblekompot med varme krydderier er en dejlig kompot du kan have stående i køleskabet og tage frem når du skal lave æblekage.
4,84 fra 12 stemmer
Antal: 4 Glas
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

Noter

TIP: Skal det være mere mos, kan du tilsætte mere vand. Men som udgangspunkt afgiver æblerne selv væske, som gør det tykner under opkogning.

Fremgangsmåde

  • Fjern kærnehus fra æblerne, bevar skræl. Skær dem i grove tern.
  • Kom æblertern i en gryde med vand, sukker, kanel og evt. kardemomme.
  • Lad det koge let op, og skru ned til middelvarmeunder mens du røres med jævne mellemrum. Alt efter hvor udkogt du ønsker æblerne skal være, skal du være opmærksom undervejs. Du kan koge det hele ud til mos, eller bevare nogle af æbleternene med bid.
  • Smag til med lidt citronsaft.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Læs også: Om sommeren laver jeg rabarberkompot og blommekompot, som jeg synes er fantastisk på fx skyr eller med cremefraiche.

Opskrift på æblekompot med kanel

Jeg variere ofte min æblekompot, i to smagsvarianter: vanilje eller med varme krydderier. Men en ting de to har til fælles er, at jeg altid laver den i en grov variant. Jeg skræller ikke æblerne, da jeg synes æblekompot med skræl bare er mest lækkert! Men det er en smagssag, så det kan du altid lave om på – blot ved at skrælle æblerne, men så har du mere en æblemos i mine øjne – det er også lækkert! Når du desuden koger din kompot, kan du også selv justere hvor grov den skal være. Skal den være mere som cremet, så lader du blot æblerne koge mere ud.

De varme krydderier giver kompotten en mørk brunlig farve. Måske ikke den kønneste, men det er ligegyldigt. FORDI.. det smager så godt alligevel! Så se bort fra farven, og nyd de lækre smage fra blandt andet kanel og kardemomme.

Jeg har fx brugt det ovenpå ristet brød med figner og ricotta. Virkelig en god smagssammensætning!

Spis æblekompot på skyr og grød

Sådan en grov kompot med æble smager ikke alene godt i en æblekage. Æblekompot på skyr eller på klassisk portion havregrød smager himmelsk. Det er en god måde, hvorpå man hurtigt kan tilføre sin morgenmad lidt ekstra kant og smag. Særligt i selskab med Dulce de Leche. Prøv det endelig!

Æblekompot med varme krydderier

Æblekompot med varme krydderier

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 978
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

12 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments