Hjemmelavet hampefrømælk - et bæredygtigt tip

Butternut squash med friskost og urter

Butternut squash med friskost og urterButternut squash med friskost og urter er en opskrift og kombination, jeg længe har haft lyst til at kaste mig ud i. Jeg faldt over en lignende opskrift på min venindes computer en dag, og har ikke kunne slippe tanken om friskost i selskab med bagt græskar, siden da. Jeg har i selskab med Tebstrup‘, der laver økologiske gedeoste, anvendt deres bud på friskost. En ost, som jeg altid selv køber i Irma når det skal være lidt ekstra lækkert – den ligger nemlig en krydderolie, med et strejf af rosmarin, timian og en sødme fra rosa peber. Har du mere græskar til overs, kan du lave en lækker græskarsalat med kikærter, granatæble og feta ved siden af.

BAGT GRÆSKAR MED FRISKOST: ROSA MUNDO

Græskar og gede friskost – to ingredienser som jeg er helt pjattet med, og så hvert for sig. MEN i kombinationen er det helt fantastisk med det søde fra græskaret og salte og fede fra friskosten. Valnødderne giver lidt tekstur og syrligheden kommer fra tørrede tranebær og citron.

Butternut squash med friskost og urter

TAPAS ELLER FORRET MED GRÆSKAR

De små bagte butternut squash er perfekte her til efteråret, til en moderne tapasaften eller forret. Fyldet kan du i virkeligheden variere til uendelighed. Jeg havde selv overvejelser om at komme friske figner på. Det er kun fantasien der sætter grænser. Jeg kunne også forestille mig, at en pesto ovenpå, ville være lækker.

Er du vild med gedeost, så kan du se nærmere på denne rødbedesalat med ostecreme og estragon.

{ Butternut squash med friskost og urter, 10 stk. }

1 butternut græskar, økologisk
100 g frisk gedeost
1 håndfuld valnødder
1 håndfuld tørrede tranebær
frisk timian
saften fra 1 citron
flagesalt
olivenolie til pensling


Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.

Vask græskaret grundigt og fjern den tykkeste del af græskaret hvor kernerne sidder. Den lange ende skæres i 1 cm tykke skiver.

Placér skiverne på en bageplade. Pensl dem med olivenolie og bag dem i ca. 20 minutter, til de er lettere gyldne i kanten.

Lad dem afkøle i 5 minutter og smuldre hver enkelt med friskost. Top med tørrede tranebær, valnødder, frisk timian, flagesalt og citronsaft. Velbekomme.

TIP: Har du ikke butternutsquash græskar, kan sød kartoffel også anvendes.

Butternut græskar med friskost og urter Butternut græskar med friskost og urter Butternut græskar med friskost og urter Butternut græskar med friskost og urter

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet hampefrømælk - et bæredygtigt tip