Hvid pizza med kartoffel, løg og trompetsvampe

Hummus med soltørrede tomater

Hummus med soltørrede tomaterHummus med soltørrede tomater er sket ikke så ringe ennda. Jeg elsker(!) den originale hummus, men jeg er også vild med, at lege lidt med ingredienserne og afprøve nye smagskombinationer. Selvom opskriften jeg deler med jer i dag hverken er nytænkt, anderledes end hvad ud måske allerede har set før, så måtte jeg også dele min version med jer, her på domænet. Ikke desto mindre, er farven da i øjenfaldende, ikke? – jeg bliver ihvertfald selv lækkersulten, bare ved synet.

Opskriften er meget simpel, da det egentlig er er almindelig hummus som jeg laver den, tilsat soltørrede tomater i olie. Alt skal blot blendes til en ensartet masse, medmindre du vil have en grov variant. Jeg spiste min på en surdejsbolle sammen med lidt gnavegrønt og et spejlæg. Men i en sandwich på madpakken eller til tapasbordet, vil den heller ikke være værst.

Er du ikke så meget til soltørrede tomater, kan du undlade dem helt. Så har du i stedet den originale humus.

Se også: rød pesto med soltørrede tomat.

{ Hummus med soltørrede tomater }

1 dåse kikærter
50 g soltørrede tomater (dem i olie)
1 tsk salt
2 spsk spidskommen
1/2 dl olie
1/2 dl vand
1 fed hvidløg
saften fra en halv citron


Alle ingredienser blendes sammen. Smag til med salt og citron. Opbevar i et skoldet glas, på køl. Kan holde sig 1-2 uger.

Hummus med soltørrede tomater Hummus med soltørrede tomater

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvid pizza med kartoffel, løg og trompetsvampe