Annonce

Salat med bagte gulerødder, peberfrugt og kidneybønner

Salat med bagte gulerødder, peberfrugt og kidneybønner

Salat med bagte gulerødder, peberfrugt og kidneybønner var én af to opskrifter, som jeg for en lille måneds tid siden fik kreeret i køkkenet med søde Katharina. Vi begge går meget op i bæredygtig madlavning, og har derfor fokus på ikke at smide madrester og slatne grøntsager ud.

Rigtig meget mad går desværre til spilde, og det synd! Det er nemlig muligt at få det sidste ud af råvarer – også selvom grøntsagerne måske er lidt slatne, eller osten er overskredet salgsdatoen med to dage.

Salat med bagte gulerødder, peberfrugt og kidneybønner

Salat med bagte gulerødder

Salat med bagte gulerødder, peberfrugt og kidneybønner. En lækker og meget nem salat, som du kan lave på 15 minutter. Drysset med salatost på toppen.
5 fra 4 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
  • Si vandet fra kidneybønnerne. Vend dem med spidskommen og olivenolie. Fordel dem på en bageplade, beklædt med bagepapir.
  • Skær gulerødder og peberfrugter i tynde stænger. Vend dem i olivenolie og fordel dem på en bageplade eller i et ildfast fad. Drys med salt og citronsaft henover. Bag dem i ca. 15 min til de er lettere gyldne. Vend dem gerne et par gange undervejs.
  • Når der er 5 minutter tilbage, sættes bønnerne ind. Bag dem i 10 minutter. Vend også gerne disse undervejs.
  • Bland det hele sammen på et fad, smuldr med feta, nigellafrø og lidt friskhakket persille.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Salat med bagte gulerødder, peberfrugt og kidneybønner

Opskrift på salat med bagte gulerødder og peberfrugt

Katharina og jeg havde fundet hver vores rester frem fra køleskabet (uden vi kendte hinandens råvarer) og med disse fandt vi i fællesskab frem til bl.a. denne rigtig lækre salat med bagte gulerødder, peberfrugt og kidneybønner. Vi handlede derfor ingen ekstra ingredienser, men brugte hvad vi havde. Dertil spiste vi naan brød, som vi havde lavet ud af pitabrødet. 

Tip: Er du du vild med peberfrugter i salater, så prøv denne salat med grillede peberfrugter og ricottacreme. Den smager så godt. De grillede peberfrugter udgør bunden, hvor cremen kommer ovenpå.

Mindre madspild og en lækker salat

Det er en sjov, anderledes og kreativ måde at lave mad på. Jeg vil stærkt anbefale dig, at gøre det med dine veninder, familie eller kæreste. Man kan få mere ud af hinandens madrester – så igang og vær med til at mindske madspil.

Og hvis skal blive lidt ved madspild, så har du måske kun gulerødder liggende, som du gerne vil lave noget med? Jeg vil derfor lige tippe dig om denne opskrift på grillede gulerødder med feta, oliven og tahin. Det er en dejlig lynhurtig salat at bikse sammen. 

OBS! Det er selvfølgelig altid en fordel at have et basislager af fx krydderier og olie.

Salat med bagte gulerødder, peberfrugt og kidneybønner
Salat med bagte gulerødder, peberfrugt og kidneybønner
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments