Autolyse metode: et (surdejs)bagetip

Salat med bagte gulerødder, peberfrugt og kidneybønner – fokus på mindre madspild

Salat med bagte gulerødder, peberfrugt og kidneybønnerSalat med bagte gulerødder, peberfrugt og kidneybønner var én af to opskrifter, som jeg for en lille måneds tid siden fik kreeret i køkkenet med søde Katharina. Vi begge går meget op i bæredygtig madlavning, og har derfor fokus på ikke at smide madrester og slatne grøntsager ud. Rigtig meget mad går desværre til spilde, og det synd! Det er nemlig muligt at få det sidste ud af råvarer – også selvom grøntsagerne måske er lidt slatne, eller osten er overskredet salgsdatoen med to dage.

Katharina og jeg havde fundet hver vores rester frem fra køleskabet (uden vi kendte hinandens råvarer) og med disse fandt vi i fællesskab frem til bl.a. denne rigtig lækre salat med bagte gulerødder, peberfrugt og kidneybønner. Vi handlede derfor ingen ekstra ingredienser, men brugte hvad vi havde. Dertil spiste vi naan brød, som vi havde lavet ud af pitabrødet.

Det er en sjov, anderledes og kreativ måde at lave mad på. Jeg vil stærkt anbefale dig, at gøre det med dine veninder, familie eller kæreste. Man kan få mere ud af hinandens madrester – så igang og vær med til at mindske madspil.

OBS! Det er selvfølgelig altid en fordel at have et basislager af fx krydderier og olie.

{ Salat med bagte gulerødder, peberfrugt og kidneybønner, 3-4 pers. }

3 gulerødder
2 peberfrugter
100 g salatost
2 spsk nigellgafrø
1 dåse kidneybeans
2 tsk spidskommen
saften fra en halv citron
olivenolie
et lille bundt frisk persille
flagesalt


Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
Si vandet fra kidneybønnerne. Vend dem med spidskommen og olivenolie. Fordel dem på en bageplade, beklædt med bagepapir.
Gulerødder og peberfrugter skæres i tynde stænger. Vend dem i olivenolie og fordel dem på en bageplade eller i et ildfast fad. Drys med salt og citron henover. Bag dem i ca. 15 min til de er lettere gyldne. Vend dem gerne et par gange undervejs.
Når der er 5 minutter tilbage, sættes bønnerne ind, da bønnerne skal have 10 minutter. Vend også gerne disse undervejs.
Bland det hele sammen på et fad, smuldr med salatost, nigellafrø og lidt friskhakket persille. Velbekomme.
Salat med bagte gulerødder, peberfrugt og kidneybønner Salat med bagte gulerødder, peberfrugt og kidneybønner Salat med bagte gulerødder, peberfrugt og kidneybønner Salat med bagte gulerødder, peberfrugt og kidneybønner

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Autolyse metode: et (surdejs)bagetip