Græskarsuppe med kokosmælk, timian og rugkerner

Banangranola – sprød granola sødet med modne bananer

Banangranola - sprød granola sødet med modne bananerBanangranola – sprød granola sødet med modne bananer er ingen ny opskrift her på nettet, men jeg havde besluttet at jeg også ville dele min version med jer. Flere af mine ‘kollager’ her i madblog-land har nemlig også delt deres versioner – måske er det bare sådan en opskrift alle har liggende? Generelt opskrifter med banan (pandekager, brød og kager) har de fleste på deres domæne, har jeg lagt mærke til – mig selv inklusiv, haha.

Men det er nok ikke så mærkeligt, fordi bananen har jo en dejlig sødme som kan udnyttes og anvendes i stedet for sukkeret. Jeg har selv altid bananer liggende. Jep – lige hér er jeg lidt dobbeltmoralsk hvad min snak om råvarer i sæson angår. Den tager jeg på mig, for jeg er ret glad for bananer.

Granolaen her er sødet udelukkende med banan, og er nok verdens nemmeste. Den smager ikke gennemtrængende af banan, men smagen er der. Jeg har altid en granola stående, fordi jeg ikke gider købe den færdiglavet – på den måde kan jeg også selv justerer indholdet.

{ Banangranola, 1 stor beholder }

3 modne bananer
200 g havregryn (evt. glutenfrie)
30 g kokosflager
50 g speltpops eller græskarkerner
1 lille nip salt
50 g rosiner
50 g hele mandler


Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.

Mos bananer i en stor skål. Bland de øvrige ingredienser i (ikke rosiner) og rør godt sammen.

Beklæd en bageplade med papir og vend blandingen herpå – tryk det ud.

Bag i ca. 30 minutter og vend granolaen et par gange undervejs. Hold øje med, at granolaen ikke brænder på i kanten. Vend til sidst rosinerne i og lad det køle af.

Opbevar den hjemmelavede granola i en lufttæt beholder/glas. Nyd den på din yoghurt eller smoothie.

Banangranola - sprød granola sødet med modne bananer Banangranola - sprød granola sødet med modne bananer

Banangranola - sprød granola sødet med modne bananer

8 kommentarer

 • Cecilie

  Hvor længe kan denne lækre granola holde sig? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marialotte

   Hej Cecilie,
   Jeg har gerne min stående 1-2 uger. Men den kan sagtens holde 3 uger vil jeg tro!
   Kærligst Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Tak for svar 🙂 Skal straks prøve at lave denne granola !! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marialotte

   Herligt! Jeg håber du vil synes om den 🙂 Lad mig endelig høre hvad du synes! Kh Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S.

  Hvilken “honning” er det, der skal røres i, som der står i opskriften? Synes ikke jeg kan se det i listen over ingredienser, så undrede mig lidt da jeg læste det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marialotte

   Hej S,
   Der skal overhovedet ikke honning i. Det afprøvede jeg først, men anden gang fungerede det helt fint uden – det fik jeg ikke slettet i fremgangsmåden. Det er nu ændret – TAK for dit opmærksomme øje.
   Kh Maria Charlotte

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, det må være min næste værtsgave til mine forældre, de elsker musli!

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marialotte

   Dét lyder som en herlig værtsgave. Jeg elsker selv at få den slags gaver!
   Kh Maria Charlotte

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Græskarsuppe med kokosmælk, timian og rugkerner