Butterdejs grissini med oliventapenade og blå birkes

Græskarsuppe med kokosmælk, timian og rugkerner

Græskarsuppe med kokosmælk, timian og rugkernerVi er langsomt ved at gå efteråret i møde og i min optik betyder det, at vi også sagtens kan tage hul på de varme supper. Selvom det er noget jeg spiser mest af i vinter-månederne, så kommer det stadig på menuen i ny og næ, på de kolde efterårsdage. .

Det herlige ved suppe er, at der kan kommes alverdens grøntsager i – og så er det ret simpelt at lave. Alt skal blot snittes, steges, koge og blendes. Bum. Nemt og simpelt. Suppen er krydret med varme krydderier, som komplimenterer græskar rigtigt godt.

Jeg dryssede med rugkerner, men du også bruge ristede græskarkerner. Her kan du evt. bruges de kerner, som græskaret har i sig, venden dem med olie og salt og bage dem i ovnen til de er gyldne og sprøde. Du kan også bare spise dem som en lækker snack. På den måde anvendes hele græskarret og madspild mindskes.

Spis evt. fuldkorns foccacia med soltørret tomat og rosmarin til suppen. Er du mere til tomatsuppe?

{ Græskarsuppe med kokosmælk, timian og rugkerner , 3-4 pers. }

400 g kartofler, renset vægt
400 g græskar, renset vægt
1 æble, grofthakket
2 løg, grofthakket
2 fed hvidløg, presset
1 håndfuld frisk timian
6 dl vand
1 spsk revet muskatnød
1 grøntsag boullionterning
1 dåse kokosmælk
salt og peber
saften fra én citron
rugkerner eller græskarkerner til toppen


Svits løg, hvidløg og æbler i en gryde med lidt olie i et par minutter. Snit græskar og kartofler i tern, og svits dem med i blandingen. Tilsæt vand, muskatnød, timian og bouillon. Lad det hele koge mørt. Stik evt. med en gaffel undervejs.

Blend det hele godt sammen, til en cremet suppe. Tilsæt kokosmælk og smag til med salt, peber og citron.

Varm suppen op, inden servering. Top med rugkerner. Velbekomme.

Græskarsuppe med kokosmælk, timian og rugkerner Græskarsuppe med kokosmælk, timian og rugkerner

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Butterdejs grissini med oliventapenade og blå birkes