Surdejsboller med blå birkes - et "håndværker rundstykke"

Butterdejs grissini med oliventapenade og blå birkes

Butterdejs grissini med oliventapenade og blå birkesButterdejs grissini med oliventapenade og blå birkes er helt ny for mig. Det var nemlig en opskrift jeg fik af min kærestes mormor, da vi besøgte hende i Frankrig midt i juli. Hun havde bagt dem til os, da vi ankom og vi nød dem med et glas champagne. Hvilken velkomst. Jeg fik hurtigt hapset et par stykker i mig (læs: måske fem), og jeg spurgte straks om jeg måtte få fingrene i opskriften. Heldigvis var svaret ja!

Opskriften er ret simpel, fordi du kan købe en færdiglavet butterdej i de fleste supermarkeder. Du kan også lave en selv, hvis du har tiden og tålmodigheden til det. Er du ikke så meget til birkes, kan du blot undlade dem. Men prøv alligevel – det giver lidt knas og god smag.

Servér dem alene som snacks eller dyp dem i en lækker spread eller pesto. Mangler du flere opskrifter på lækre snacks, så prøv saltmandler bagt i ovnen.

{ Butterdejs grissini med oliventapenade og blå birkes }

2 ruller færdiglavet butterdej eller hjemmelavet
200 g stenfri sorte oliven fra Nice
2 fed hvidløg
15 g kapers, 1 spsk
olivenolie, 1-2 spsk
saften fra halv citron
1 æggeblomme
1 spsk fløde
blå birkes efter behov


Sæt ovnen på 200 grader varmluft.

Oliven, kapers, hvidløg mordes eller blendes groft. Tilsæt citronsaft og olivenolie, til massen er ensartet, men fast (må ikke være for flydende).

Rul den ene butterdejen ud. Pisk kort æggeblomme med fløde og pensl på butterdejen. Smør olivenmassen ud, ligefordelt ca. 0,5 cm tykkelse. Kom den anden butterdej ovenpå. Pensl igen med æggeblomme. Drys med en lille håndfuld blå birkes.

Skær hele vejen, i 2cm bredde. Tag fat i hver ende og vrid dem, så de bliver snoet. Bag dem i ca. 10 minutter ved 180 grader, til de er lettere gyldne.

Opbevar dem blot i et glas. Låg er ligegyldigt.

Butterdejs grissini med oliventapenade og blå birkes Butterdejs grissini med oliventapenade og blå birkes Butterdejs grissini med oliventapenade og blå birkes

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Surdejsboller med blå birkes - et "håndværker rundstykke"