Pandekager uden banan og mel - glutenfrie og proteinrige

Cremet pasta med spinat, græskar og svampe

Cremet pasta med spinat, græskar og svampeDenne cremet pasta med spinat, græskar og svampe er en rigtig efterårsret. Og hvad vi må erkende er, at vi langsomt går den årstid i møde. Det ses ihvertfald allerede i skoven, hvor jeg har været et par gange for at samle svampe de seneste uger. Bladende er ved at drysse af og farverne skifter. Efterår er min yndlingsmåned på året, så for mig gør det ikke spor.

Jeg elsker pastaretter og laver for det meste for bunden selv, men når jeg ikke gider køber jeg den friske variant. Pasta er egentlig ikke noget jeg altid har spist så meget af, mest fordi jeg altid har tænkt i de simple retter ala spaghetti-kødsauce… Ærgerligt, fordi pasta kan faktisk mere! Meget mere. Nu kan jeg ikke få nok, og jeg elsker at eksperimentere her. Ravioli er blevet en favorit, den hjemmelavet hvor jeg selv vælger fyld. Nå, men tilbage til denne her cremet pasta med spinat, græskar og svampe – den er snasket på den lidt sundere måde, uden alt for meget fløde. Jeg har nemlig brugt mælk i stedet, og det fungerede ganske godt!

Valg og mængde af grøntsager kan du variere lidt som du vil, men da både svampe, spinat og græskar er i sæson faldt mit valg på disse. Og det er ingen dårlig kombination, skulle jeg hilse og sige. Af pasta, brugte jeg fuldkorn, men du kan også bruge almindelig.

Se også: Pasta med røget laks og dildpesto / Strandkrabbebisque med ravioli / One pot nudler i cremet karrysauce med grønt / One pot pasta i cremet tomatsauce med kylling og spinat.

{ Cremet pasta med spinat, græskar og svampe, 4 pers. }

3-400 g frisk pasta
1/2 græskar, hokkaido eller butternut
100 g spinat
200 g valgfri svampe
smør eller olie til stegning

sauce:
4 dl sødmælk
1 løg
1 fed hvidløg
et par kviste timian
1 spsk Maizena
salt og peber
1 dl revet parmesan


Skær græskarret over, og fjern kernerne. Skær græskarret i små tern på ca. 1 x 1 cm. Rens champignon og skær dem i skiver. På en varm pande steges græskarternene møre – sæt dem til side i en skål. Varm lidt smør op på panden og steg champignon, til de har taget lidt farve – kom dem derefter over i skålen til græskarene.

Snit løg og hvidløg i skiver. Varm mælken op i en gryde med timian, løg og hvidløg et par minutter – løg, hvidløg og timian er blot smagsgivere og de siges efterfølgende fra. Mælken hældes tilbage i gryden.

Maizena røres op i lidt af mælken og blendes i når mælken når kogepunket. Rør godt rundt, til det begynder at tykne, tilsæt evt. mere, hvis konsistens ikke er cremet nok. Tilsæt herefter revet parmesan og smag til med salt og peber. Tilsæt græskar og champignon (gem evt. lidt til at toppe med).

Kog pastaen, efter pakkens anvisning.

Hæld pastavandet fra og kom det i saucen og vend det godt rundt. Tilføj til sidst spinat, og lad det hurtigt fordampe. Servér og top med lidt revet parmesan og græskar og champignon. Velbekomme.

Cremet pasta med spinat, græskar og svampe Cremet pasta med spinat, græskar og svampe Cremet pasta med spinat, græskar og svampe Cremet pasta med spinat, græskar og svampe

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pandekager uden banan og mel - glutenfrie og proteinrige