Annonce

Flettet brød med oliventapenade og feta

Flettet broed med oliventapenade og feta

Et flettet brød er noget jeg har haft på nethinden længe. Jeg synes simpelthen det ser så fint ud, og vi spiser da lidt med øjnene også, ikkesandt? Da jeg nævnte idéen for min veninde Anna, var hun totalt på. Hun havde oliventapenade stående i skabet og jeg havde feta i køleskabet, så fyldet var hurtigt besluttet.

Flettet broed med oliventapenade og feta

Flettet brød med oliven og feta

Flettet brød med oliventapenade og feta. Brødet er slet ikke så vanskeligt, som overskriften måske lyder. Du kan altid sno brødet i stedet.
4,80 fra 5 stemmer
Antal: 1 Brød
Forberedelse50 minutter
Tilberedelse15 minutter
Hævetid30 minutter
I alt1 time 35 minutter

Ingredienser

Desuden

  • 80 g oliventapenade
  • 100 g feta

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i det lunkne vand. Rør salt, honning og olivenolie i og tilsæt mel lidt ad gangen, imens der æltes. Brug evt. en røremaskine. Dejen skal æltes i et par minutter ved mellemhøj hastighed.
  • Lad dejen hæve et lunt sted under et klæde i ca. 45 minutter.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord til en aflang firkant på 2-3 mm tykkelse.
  • Smør med oliventapenade og drys med feta. Fold dejen ind over sig selv på den lange led, så du får et langt, smalt stykke dej. Skær nu dejen i 3 aflange strimler (OBS! Undlad at skære de sidste 2 cm i gennem ved toppen, så de stadig hænger sammen). Nu skal du nemlig flette. Lav en fletning så godt som mulig, og flet så strimlerne til en lidt løs fletning. Psst.. Du kan altid bare sno brødet, hvis du ikke er så komfortabel med fletteriet.
  • Flyt det flettede brød over på en bageplade med bagepapir. Du kan derefter åbne strimlerne en smule, så man kan se oliventapenaden og evt. komme lidt ekstra ved – det samme med fetaen.
  • Lad det snoede brød efterhæve i 30 minutter og bag det ved 175 grader varmluft i cirka 15 minutter.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Flettet broed med oliventapenade og feta

Den bedste opskrift på flettet brød

Brødet er slet ikke så vanskeligt, som overskriften måske lyder. Det eneste det kræver er lækre råvarer, at du kan flette og måske også tålmodighed. Du kan altid bare sno brødet, hvis du ikke er så komfortabel med fletteriet.

Til brødet lavede vi en dejlig salat med figner. Et herligt måltid, som vi nød i min gård, mens solen gik ned bag os. Brødet kan nemlig bruges til det meste. Hvis du planlægger at få gæster over, kan du også servere en hjemmelavet oliventapenade til tapasbordet sammen med andre spændende ting – det vil smage fremragende.

Flettede brød med fyld af oliven og feta

Jeg vil helt sikkert lave brødet igen, måske med anderledes fyld som fx rød pesto eller basilikumspesto. Lad mig gerne høre, hvis du prøver at eksperimentere! 

Læs også: Hvis du er vild med spændende madbrød, kan du passede tjekke min opskrift på foccacia brød med rosmarin eller olivenbrød bagt i gryde.

Flettet broed med oliventapenade og feta
Flettet broed med oliventapenade og feta
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 979
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments