Rejseguide til Barcelona: byen der har det hele

Flettet brød med oliventapenade og feta

Flettet brød med oliventapenade og fetaFlettet brød er noget jeg har haft på nethinden længe. Jeg synes simpelthen det ser så fint ud, og vi spiser da lidt med øjnene også, ikkesandt? Da jeg nævnte idéen for min mad elskende veninde Anna, var hun totalt på. Hun havde oliventapenade stående i skabet og jeg havde feta i køleskabet, så fyldet var hurtigt besluttet.

Til brødet lavede vi en dejlig gedeost salat med friske figner, valnødder og balsamico glace. Et herligt måltid, som vi nød i min gård, mens solen gik ned bag os. Opskriften kan bruges til det meste, fx til et tapasbord ville der være fremragende. Jeg vil helt sikkert lave brødet igen, måske med anderledes fyld som fx pesto. Du kan fylde med lige hvad du vil – måske du vil gå den søde vej og bruge kanelsukker, chokoladecreme eller helt tredje? Lad mig gerne høre, hvis du prøver at eksperimentere!

Brødet er slet ikke så vanskeligt, som overskriften måske lyder. Det eneste det kræver er lækre råvarer, at du kan flette og måske også tålmodighed. Du kan altid bare sno brødet, hvis du ikke er så komfortabel med fletteriet.

Se også: Foccacia med soltørret tomat og rosmarin eller grydebrød med manitoba hvedemel og oliven.

{ Flette brød med oliventapenade og feta, 1 brød }

1,5 dl lunkent vand
25 g gær
1 tsk salt
1 tsk honning
1 spsk olivenolie
175 hvedemel eller tipo 00
75 g fuldkornsmel
3 store spsk oliventapenade
100 g feta


Opløs gæren i det lunke vand. Rør salt, honning og olivenolie i og tilsæt mel lidt ad gangen, imens der æltes. Brug evt. en røremaskine. Dejen skal æltes i et par minutter ved mellemhøje hastighed. Lad dejen hæve et lunt sted under et klæde i ca. 45 minutter.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en aflang firkant på 2-3 mm tykkelse.

Smør med oliventapenade og drys med feta. Fold dejen ind over sig selv på den lange led, så du får et langt, smalt stykke dej. Skær nu dejen i 3 aflange strimler (OBS! Undlad at skære de sidste 2 cm i gennem ved toppen, så de stadig hænger sammen). Nu skal du nemlig flette. Lav en fletning så godt som mulig, og flet så strimlerne til en lidt løs fletning. Psst.. Du kan altid bare sno brødet, hvis du ikke er så komfortabel med fletteriet.

Flyt fletningen over på en bageplade med bagepapir. Du kan derefter åbne strimlerne en smule, så man kan se oliventapenade og evt. komme lidt ekstra ved – det samme med fetaen.

Lad det snoede brød efterhæve i 30 minutter og bag det ved 175 grader varmluft i cirka 15 minutter. Velbekomme.

Flettet brød med oliventapenade og feta Flettet brød med oliventapenade og feta Flettet brød med oliventapenade og feta Flettet brød med oliventapenade og feta

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rejseguide til Barcelona: byen der har det hele