Til høstfestival ved Esrum Kloster & Møllegård

Blommekompot med vanilje – en hurtig og nem opskrift

Blommekompot med vaniljeBlommekompot med vanilje er noget, som jeg elsker at spise på grød, en ostemad eller på is. I en tærte ville det også være virkelig lækkert. Eftersom sæsonen for blommer er er ved at nå sin ende (ihvertfald dem du kan plukke), så vil jeg lige nå at dele denne opskrift. Du kan stadig finde lækre blommer i de fleste supermarkeder.

Jeg beholder skralden på blommerne, da jeg synes det giver en dejlig tekstur. Kompotten er ret nem at lave, og kræver tre ingredienser (hvis vi ikke tæller vand med): blommer, sukker og en vaniljestang. Stenene skal blot fjernes, blommerne koges op og til sidst på glas. Det bliver vist ikke nemmere. Servér kompotten på grød eller nemme surdejsboller uden gær.

Hvis du vil kaste dig ud i endnu en opskrift med blommer, kan du tage et kig på syltede blommer i kanel – perfekt til dessert, oste og morgenmad.

{ Blommekompot med vanilje, to glas }

15 blommer
2 spsk rørsukker
1 vaniljestang
lidt vand


Fjern sten fra blommerne og skær blommerne i både. Skrab kornene ud af vaniljestangen.

Kog dem i en gryde med sukker og 1/2 dl vand til blommerne begynder at koge ud og tykne. Læg gerne vaniljestangen ved. Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis kompotten bliver for tyk.

Kom kompotten på et skoldet glas, vaniljestangen kan du tage op eller lade blive ved. Velbekommme.

Blommekompot med vanilje Blommekompot med vanilje

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Til høstfestival ved Esrum Kloster & Møllegård