Perlebyg vendt i urtecreme og crudité

Vandmelonsalat med basilikum, agurk og rugkerner

Vandmelonsalat med basilikum, agurk og rugkerner

Når det er sommer, er vandmelonen næsten et must. Jeg synes vandmelon er herligt – både smagen, men også fordi det er så dejligt læskende i varmen. Det er til gengæld også det eneste tidspunkt på året, at jeg spiser den. På den måde kan jeg gå og glæde mig lidt til den kommer i sæson.

Kombinationen af vandmelon og feta er nok ikke ny hos dig? Det er efterhånden blevet en sommerklassiker – jeg har ihvertfald fået serveret diverse vandmelonsalater til middage ved både familie og venner, de seneste år.  Det er ikke så mærkeligt, at vandmelonsalaten er så populær. Sødmen fra vandmelonen i selskab med det cremede og salte fra feta’en er altså guf for ganen.

Ikke nok med, at smagskombinationen er i top så er det også en hurtigt og nem salat lige at bikse sammen. Tilmed få ingredienser, hvor du med fordel også kan udskifte basilikum med mynte – det smager nemlig også herligt!

Se også andre salater med feta; Græskarsalat med kikærter, granatæble og feta / Bagt sød kartoffelsalat med feta, granatæble og tahindressing / Grønkålssalat med æble, feta og valnødder

 { Vandmelonsalat med basilikum, agurk og rugkerner, 4 pers. } 

1 stor vandmelon
1 agurk
100 g feta eller salatost
2 håndfulde frisk basilikum
2 dl poppede rugkerner


Skræl din vandmelon og skær den ud i 1-2 cm tern.

Halvér agurken og skrab de små kerner ud. Skær den derefter i skiver. Vend sammen med vandmelon, rugkernerne (gem lidt til at toppe med), basilikumblade og smuldr til sidst fetaen over i mindre stykker. Drys med rugkerner, og servér. Velbekomme.

Vandmelonsalat med basilikum, agurk og rugkerner

Vandmelonsalat med basilikum, agurk og rugkernerVandmelonsalat med basilikum, agurk og rugkerner

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Perlebyg vendt i urtecreme og crudité