Annonce

Perlebygsalat med urteolie og crudité

Perlebyg vendt i urtecreme og crudité

Perlebygsalat vendt i en skøn urteolie med crudité på toppen er en simpel, men virkelig lækker salat der ikke tager mange minutter at bikse sammen.

Jeg spiste salaten med en veninde den anden dag i disse skåle og tallerkener fra Mareld hvor jeg toppede med et pocheret æg – det fungerede også virkelig godt og det tilførte salaten noget protein.

Perlebygsalat med urteolie og crudité

Perlebygsalat med urteolie

Perlebygsalat med urteolie og crudité er en simpel, mættende grøn salat – få opskriften her på en dejlig salat med perlebyg.
4,50 fra 2 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

  • 400 g perlebyg

Urteolie

  • 270 g smagsneutral olie
  • 1 bundt frisk estragon
  • 1 bundt dild
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 50 ml æblemost
  • 1 stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Salat

  • 1 stk fennikel
  • 4 stk gulerødder

Fremgangsmåde

  • Kog perlebyg efter pakkens anvisning, og lad dem afkøle. Lav imens urteolie.
  • Olie og urter blendes fint i et par minutter. Vendes sammen med æblejuice og citron. Smag til med salt.
  • Snit fennikel fint, brug gerne et mandolinjern. Gulerødderne snittes i tynde strimler på mandolinjernet også, eller med en kartoffelskræller.
  • Vend til sidst alle ingredienser sammen. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Perlebyg vendt i urtecreme og crudité

Opskrift på perlebygsalat med hjemmelavet urteolie

Jeg er efterhånden blevet ret glad for de her grovere salater, med en form for korn. Jeg kan godt lide den struktur og mæthed det giver. Måske også fordi det er så hurtig en salat. Jeg har vendt de små korn med en grøn olie, som egentlig i alt sin simpelhed minder om en pesto. Den er bare dejlig “fed” i konsistensens, hvorfor urteolie altså ikke lyder dårligt.

For at lave salaten med perlebyg, skal du blot koge kornene, urteolie skal blendes og til sidst vendes sammen med tyndtsnittede grøntsagsskiver, der går under betegnelsen crudité. Her er det med gulerod og fennikel – jeg er helt vild med fennikel for tiden – men du kan bruge dem du har liggende.

Jeg har også en anden skøn perlebygsalat her på Marialottes, som er med tomat, basilikum og paprika. Den er virkelig god, og den opskrift kan du finde lige her.

TIP: Har du mere urteolie tilbage? Brug den til en skøn jordskokkesuppe, hvor du kan dryppe nogle dråber på toppen – det er sådan en flot kontrast med den grønne olie til den hvide suppe. Eller i en grøn bulgursalat.

En nem salat med perlebyg

Portionen er forholdsvis stor, så hvis du er alene eller I er to i husstanden, har du altså god perlebygsalat til flere dage. Personligt kan jeg godt lide at have mad til et par dage i de travle uger. Du kan også med fordel halvere mængderne, hvis du kun er dig selv eller I er to.

Perlebygssalaten her er god alene, men kan også serveres som tilbehør til alt slags kød eller med et lækkert hjemmebagt foccacia brød med rosmarin eller til en helstegt kylling.

Perlebyg vendt i urteolie og crudité
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments