Copenhagen Cooking & Food Festival

Perlebyg vendt i urtecreme og crudité

Perlebyg vendt i urtecreme og crudité I samarbejde med Kitchenone og Mareld stel.

Perlebyg vendt i urtecreme og crudité er en simpel, men virkelig lækker salat der ikke tager mange minutter at bikse sammen. Salaten er god alene, men kan også serveres som tilbehør til alt slags kød eller med et lækkert hjemmebagt foccaciabrød. Jeg spiste salaten med en veninde den anden dag, hvor jeg toppede med et pocheret æg – det fungerede også godt!

Jeg er efterhånden blevet ret glad for de her grovere salater, med en form for korn. Jeg kan godt lide den struktur og mæthed det giver. Måske også fordi det er så hurtig en salat. Kornene skal blot koges, urtecremen blendes og til sidst vendes sammen med tyndtsnittede grøntsagsskiver, der går under betegnelsen crudité. Her er det med gulerod og fennikel – jeg er helt vild med fennikel for tiden – men du kan bruge dem du har liggende.

Portionen er forholdsvis stor, så hvis du er alene eller I er to i husstanden, har du altså salat til flere dage. Personligt kan jeg godt lide at have mad til et par dage i de travle uger.

{ Perlebyg vendt i urtecreme og crudité, 4 pers. }

400 g korn, fx perlebyg eller spelt
1 fennikel
4 store gulerødder

urtecreme
1 bundt estragon
1 bundt dild
1 bundt persille
3 dl smagsneutral olie
0,5 dl æblejuice
saften fra én citron
salt


Kog perlebyg efter pakkens anvisning, og lad dem afkøle. Lav imens urteolien.

urtecreme: olie og urter blendes fint i et par minutter. Vendes sammen med æblejuice og citron. Smag til med salt.

Snit fennikel fint, brug gerne et mandolinjern. Gulerødderne snittes i tynde strimler på mandolinjernet også, eller med en kartoffelskræller.

Vend til sidst alle ingredienser sammen. Velbekomme.

Perlebyg vendt i urtecreme og crudité Perlebyg vendt i urtecreme og crudité Perlebyg vendt i urtecreme og crudité

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Copenhagen Cooking & Food Festival