Brombærtærte med vaniljecreme og friske bær

Copenhagen Cooking & Food Festival

Nogle går til Fashion Week, mens andre (læs: mig), går til madfestival. Copenhagen Cooking & Food Festival løber snart af stablen og jeg glæder mig så meget – programmet er helt fantastisk. I 10 dage, fra d. 24.08-02.09 kan du opleve mere end 100 unikke events og arrangementer i madens tegn. Jeg er allerede begyndt at tælle ned, for om mindre end én uge sidder jeg allerede til ugens første arrangement – ét arrangement med et primært fokus, som jeg selv har en stor passion for: bæredygtighed.

Temaet for festivalen ‘Breaking the New‘ betyder, at der bydes på unikke og anderledes madoplevelser og de nyeste tendenser inden for mad:

“Det er ambitionen at festivalen bliver et væsentligt mødested for nye tendenser, samfundsdebatter, ny viden og nye brancheplatforme inden for gastronomi, fødevarer og madkultur”

Bæredygtighed til Copenhagen Cooking

Der tilbydes flere forskellige arrangementer, hvor bæredygtighedskonceptet tager afsæt i festivalen. Som du måske allerede har opdaget, er det noget jeg er meget optaget af, hvorfor der var julelys i øjnene på mig, da jeg så årets program. Derfor skal jeg også deltage i flere arrangementer:

Verdens (måske) mest bæredygtige middag

Til denne middag vil .506 i samarbejde med Food Studio og Copenhagen Cooking & Food Festival give deres bud på en bæredygtig middag, med lokale råvarer i sæson, hvor alt affald bliver komposteret. Der serveres til en plantebaseret gourmet middag, med fokus på mindre madspild og klimabelastning. 

”Grim Buffet”: Et bæredygtigt tag-selv-bord

Ikke alle frugter og grøntsager passer til butikkernes skønhedsidealer. Det betyder, at ca. en sjettedel af al dyrket frugt og grønt går til spilde. FOOD CLUB, Too Good To Go og GRIM, vil til denne middag sætte fokus på problemet. Derfor vil disse råvare denne aften indgå i et grønt tag-selv-bord, med fokus på, at grimme ingredienser sagtens kan blive til smukke og lækre smagsoplevelser.

Brace goes Green

Brace servere denne uge ren vegetarisk, med en speciel grøn menu. Alle råvarerne vil være økologiske og størstedelen af menuen vil blive grillet over bæredygtigt kokosnød-kul. En spændende middag med 8 vegetariske retter, hvor formålet desuden er at skabe kreative retter, selv at kødelsker ikke savner kødet.

Den store bageworkshop

Jeg selv, har en forkærlighed for surdej og fermentering. At anvende surdej i sit bagværk er helt fantastisk. Ikke alene på grund af smagen, men fordi der er tale om et produkt der er genanvendeligt og bæredygtigt. Til denne workshop, kan du lære at bage det ultimative surbrødsdej, hævet udelukkende på vildgær. Du får din egen dej med hjem. Psst.. undervejs kan du smage på årets festivaløl (BRØØL), der er en særlig øl brygget på overskudsbrød.


Alt i alt, en festival der skal hyldes, og derfor synes jeg du skal tage et kig på Copenhagen Cooking – der er nemlig alt fra gratis arrangementer til workshops og middage. Alle aldre kan deltage.

Ses vi mon? Lad mig høre hvad du skal deltage i.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brombærtærte med vaniljecreme og friske bær