Risotto med ærter, parmesan og urteolie

Brombærtærte med vaniljecreme og friske bær

Brombærtærte med vaniljecreme og friske bærI sidste uge var min veninde Line og jeg et smut forbi Amager Fælled for at plukke brombær, og det blev til en god portion. Vi fandt flere steder med den smarte App “Byhøst” – måske I allerede kender den? Hvis ikke, så kan jeg varmt anbefale at tjekke den ud. Vi fik en god posefuld brombær med hjem, hver især. Det er om at udnytte naturens råvarer.

Forrige uge havde jeg også plukket brombær, som resulterede i en dejlig brombærtærte med hjemmelavet vaniljecreme. Jeg lavede den til min mors café, og kunderne var helt vilde med den. Så derfor vil jeg også dele opskriften her på domænet.

Bunden består af en mørdej, som du kan lave dagen før. Faktisk er det et godt tip altid lige at have en mørdej liggende, så du altid kan bage tærte, linser mm. Ovenpå er der hjemmelavet vaniljecreme og til sidst en masse brombær – der kunne (efter min mening) sagtens være dobbelt så mange på! Mmh, jeg elsker brombær.

Se også: Amerikanske pandekager med brombær og en sundere og proteinrig hvid brownie med brombær.

{ Brombærtærte med vaniljecreme og friske bær }

tærtebund
130 g hvedemel
90 g koldt smør
65 g flormelis
1 æg

vaniljecreme
3 dl sødmælk
4 æggeblommer
50 g sukker
1/2 stang vanilje
1,5 spsk. Maizena, juster evt. til

3 dl friske brombær, gerne flere


tærtebund: smuldr smør i en skål. Tilsæt flormelis og æg, og saml dejen forholdvis hurtigt. Stil den herefter på køl i mindst to timer, gerne dagen før hvis du har tid. Tag dejen ud 5-10 minutter før, så du kan arbejde med den. Tryk den ud i en smurt tærteform eller beklæd den med bagepapir.

vaniljecreme: Skrab kornene ud af vaniljestangen. Et godt lille tip for at få dem skilt fra hinanden, er ved at tage lidt sukker og blander med kornene.

Bring mælk og vaniljen i kog – læg gerne vaniljestangen ved.

Pisk æggeblommer og sukker luftigt og tilsæt maizena, men pisk ikke videre. Hæld den varme mælk i æggemassen og pisk samtidig. Herefter hældes blandingen tilbage i gryden, og det varmes op under omrøring. Det må ikke brænde på, så hold øje. Lad det koge et minut eller to – cremen skal være forholdsvis tyk og opnå en cremet konsistens.

Bag i en forvarmet ovn på 180˚ i 12-15 min., til bunden er bagt. Lad den afkøle inden du smøre vaniljecremen på. Top til sidst med friske brombær. Velbekomme.

Brombærtærte med vaniljecreme og friske bær Brombærtærte med vaniljecreme og friske bær Brombærtærte med vaniljecreme og friske bær

2 kommentarer

 • Kirstine

  Jeg er så kæmpe mega stor fan af din blog ! Jordnær med utrolig smukke billeder og opskrifter der både bryder med alle mine klassiske og til tider kedelige gengangere i mit køkken og bidrager med ny inspiration. Derudover er jeg så så glad for at din blog ikke er som de fleste andre efterhånden er – en side der fyldes med opskrifter der baseres på helsekostens sortiment.
  Jeg har netop plukket en masse dejlige brombær og i går fik jeg bakset denne lækkerhed sammen ! Tak for opskriften, den smagte fortrinligt ! Den skal laves igen og selvom jeg tænker dens magi vil blegne en smule, vil jeg høre om jeg næste gang kan komme let omkring ved at bruge en købe kagecreme (pulveret, du ved…) ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marialotte

   Kirstine, mange tusinde tak for din MEGET søde og kærlige kommentar. Du kan tro, at den varmer – jeg læste den netop op for min kæreste, fordi jeg blev så glad.
   Jeg er glad for, at du finder mine opskrifter inspirerende og brugbare. Også denne brombærtærte! Du kan sagtens komme let omkring med en “snyde” kagecreme. Måske der bliver noget til overs, hvis ikke den får et godt lag 😉
   God weekend! Kærligst Maria Charlotte

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Risotto med ærter, parmesan og urteolie