Farseret rødspætte med fyld af kammusling

Strandkrabbebisque med ravioli

Strandkrabbebisque med ravioliAt fange strandkrabber er ren nostalgi for mig, og var en af mine yndlingsbeskæftigelser da jeg var en lille pige. Hvis jeg kunne lokke mine forældre med på stranden hver dag for at fange krabber i sommerferien på Samsø, var det et hit. Yes, det var før iPad-tiden. I weekenden fangede jeg igen de små krabber, og den lille begejstrede pige var stadig gemt i mig. Det kan varmt anbefales – alt du skal bruge er en spand, net og en snor med tøjklemme på.

De små krabber er der rigeligt af i de danske farvande, men ikke skaldyr vi egentlig bruger så meget. Det er virkelig ærgerligt, fordi de afgiver en fantastisk smag. Det er ikke kødet man skal tage dem for, blot den smag de afgiver. Mums!

Min kæreste lavede den dejligste strandkrabbebisque til os, og imens den kogte ind satte vi en dej over til hjemmelavet ravioli. Dem kan du med fordel købe færdiglavet eller bruge fettuccine.

Billederne er blot fra meget sene aftensmad, men da flere efterspurgte opskriften valgte jeg at skrive den ind til jer.

Se også: Farseret rødspætte med fyld af kammusling

{ Strandkrabbebisque med ravioli, 2 personer }

12 strandkrabber
3 dl fløde
0,5 L vand
1,5 dl hvidvin
1/2 fennikel
3 tomater
1 løg
1 fed hvidløg
1 stor gulerod
1 lille håndfuld timian
1 lille håndfuld dildstilke
salt, peber og citron


Strandkrabberne vaskes grundigt, lægges på spækbrættet og flækkes på midten i levende tilstand.

Grøntsagerne deles i grove tern.

En gryde varmes op med en spiseske olie, som skal blive rygende varm. Sautér krabberne nogle minutter i olien. Grøntsagerne kommes på og sauteres med i et par minutter yderligere.

Tilsæt vin og reduceres til 1/3 til alkoholen er fordampet. Vand kommes på. Lad det simre ved middel varme i en times tid. Efter 10 minutter vil der kommer skum til overfladen – dette fjernes med en ske.

Efter en time sigtes væsken over i en gryde. Flødes hældes på og simre yderligere i 20 minutter. Smag til med salt, peber og citron.

Kog pasta efter pakkens anvisning. Hæld suppen over din færdigkogte pasta og top med frisk dild og lidt (persille)olie. Velbekomme.

TIP: Har du en stavblender, kan du med fordel skumme suppen op inden servering.

Strandkrabbebisque med ravioli Strandkrabbebisque med ravioli

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farseret rødspætte med fyld af kammusling