Andersen & Maillard: kaffebar og bageri

Romkugler lavet på en kagerest og kokos

Romkugler lavet på en kagerest og kokos

Romkugler lavet på en kagerest og kokos. Nemt? Jeps. Hurtigt? Også det, ja. Lækkert? Øh, hvad med ja?! Jeg elsker seriøst romkugler. Har vi nogle derude, der ikke er med mig her?

Romkugler er der efterhånden mange opskrifter, twist og versioner af. Jeg har også tidligere lavet nogle lidt sundere versioner – både på dadler og bønner. I dag deler jeg den gode gamle klassiske. Dels fordi den smager virkelig godt, men også fordi jeg havde en kagerest fra en brownie liggende, som jeg ikke ville smide ud. Hvem smider seriøst også kage ud? Haha.

Opskriftens hovedingredienser er ikke just anderledes end de fleste, men jeg har valgt at tilføje ekstra kokos. Det kan du selvfølgelig undlade, men det giver alligevel lidt tekstur til romkuglerne. Jeg har lavet mine lidt mindre i størrelsen, men du kan altid selv justere.

Prøv også dem i sundere versioner: Sundere romkugler / Sunde romkugler uden mel og sukker – lavet på bønner / Dadelkugler med lakrids og tranebær / Dadelkugler – en grundopskrift

{ Romkugler lavet på en kagerest og kokos, 12 stk. }

300 gram kagerest, fx brownie, wienerbrød, roulade el. lign.
2 spsk. romessens
3 spks. kakaopulver
1 dl kokosmel
2 spsk. hindbærmarmelade eller syltetøj
et lille nip salt
kokosmel til at rulle i


Smuldre kageresterne ned i en skål, enten rester, eller færdigkøbt roulade, mazarintærte, wienerbrød. Kom de resterende ingredienser i, og brug hænderne til at massere til en jævn masse.

Form 12 kugler og rul dem i kokosmel eller krymmel. Sæt kuglerne på køl, gerne en times tid inden de spises. Velbekomme.

Romkugler lavet på en kagerest og kokos Romkugler lavet på en kagerest og kokos Romkugler lavet på en kagerest og kokos Romkugler lavet på en kagerest og kokos Romkugler lavet på en kagerest og kokos

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Andersen & Maillard: kaffebar og bageri