Cheesecake med havtorn og skyr

Wok med nudler og friske grøntsager i peanutdressing

Wok med nudler og friske grøntsager i peanutdressingWok med nudler og friske grøntsager på under 30 minutter, anyone? Yes, denne ret kan du snildt bikse sammen på ingen tid, hvor friske grøntsager indgå. Kan vi blive enige om, at det bare er bedst i wok, fremfor en pose frosne grøntsager? Jeg er selv stor tilhænger af nem og hurtig hverdagsmad, men samtidig må det gerne være fuld af smag og lækkert for øjet.

I mit køkken er maden lige så ofte vegetarisk som animalsk, men i dag er denne wok kødfri. Det gør den dog bestemt ikke dårligere, for den lækre dressing den er vendt med giver god smag. Du kan med fordel tilsætte rejer, kylling eller oksekød til retten.

Wok rette har jeg kreeret med min veninde Anna, for snart et stykke tid siden. Jeg tror snart jeg skal lave den igen. Jeg elsker nemlig måden grøntsagerne er tilberedt på, hvor der stadig er et lille bid i. Vi toppede med en mango og cashewnødder, for lidt knas.

Prøv også: One pot nudler i cremet karrysauce med grønt / Panang karry med kikærter, gulerødder og broccoli / Asiatisk-inspireret nudelsalat med kylling

{ Wok med nudler og friske grøntsager i peanutdressing, 4 pers. }

wok
1 lille spidskål
6 gulerødder
1 pose sukkerærter
1 stor mango eller 2 små
350 g nudler

peanutdressing
3 spsk fiskesauce
3 spsk soya
1 stor spsk peanutbutter
saft fra 1 lime
1 tsk honning
4 cm fintrevet ingefær

topping
1 håndfuld cashewnødder, ristede
evt. friske koriander
ekstra lime


Kog nudlerne efter pakkens anvisning. Hæld vandet fra. Snit spidskål fint. Skræl gulerødder i strimler med en kartoffelskræller. Halvér sukkerærter. Skræl mangoen og skær i aflange tynde strimler. Rist cashewnødder på en tør pande.

Rør dressingen sammen af: fiskesauce, soya, lime, peanutbutter, honning og ingefær. Smag til, det skal være syrlig-sødt.

Varm en pande (gerne wok) op ved middelhøj-varme med olivenolie og svits spidskål, sukkeræter og gulerødder i et par minutter. Kom de kogte nudler i grøntsagsblandingen i og svits et par minutter yderligere. Tilsæt dressingen og vend det hele godt.

Tilføj til sidst mango og top med cashewnødder. Velbekomme.

Wok med nudler og friske grøntsager i peanutdressing Wok med nudler og friske grøntsager i peanutdressing Wok med nudler og friske grøntsager i peanutdressing Wok med nudler og friske grøntsager i peanutdressing

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cheesecake med havtorn og skyr