Iskaffe - med toner af ristede nødder

Perlebyg risotto med asparges og gulerødder

Perlebyg risotto med asparges og gulerødderPerlebyg risotto med asparges og gulerødder var dagens menu den anden aften. Jeg havde en pose med perlebyg liggende og lidt kedelige grøntsager i køleskabet og en slat hvidvin fra aftenen før. Det eneste jeg skulle var parmesanost og persille, helt perfekt.

Jeg elsker risotto, men som noget andet ville jeg prøve med perlebyg, for at tilføre retten lidt fuldkorn – du kan selvfølgelig stadig lave retten med de velkendte risottoris.

Alt efter hvilke grøntsager du har liggende, kan du bruge de fleste. Svampe er jo altid en klassiker, eller hvis du ønsker lidt mere bid og smag kan du komme en pakke bacon eller chorizo i. Det smager også virkelig godt! Du kan med fordel også tilføre fløde eller lign. Det er jeg bare ikke selv så meget til – jeg kan nemlig bedst lide den, når den er mere hen ad en “ris-ret”, fremfor fuldfed.

Prøv også andre simreretter: Speltotto med græskar og svampe / Indisk inspireret dahl / Kikærtegryde med græskar, gulerod og peanutbutter

{ Perlebyg risotto med asparges og gulerødder, 4 pers. }

400 g skyllet perlebyg
1 løg
1 L grøntsagsbouillon
250 g asparges
200 g gulerødder
75 g parmesanost, revet
1 god håndfuld friske krydderurter, evt. bredbladet persille eller salvie
1 dl hvidvin
salt + peber
olie til stegning

Evt. ekstra revet parmesanost og krydderurter til toppen.


Pil løg, og hak det fint. Skræl gulerødder og hak dem i små tern. Det samme med asparges.

Steg løg og gulerødder i lidt olie på en sauterepande, uden at de tager farve.

Tilsæt perlebyg og hvidvin. Rør godt, til hvidvinsdampen er forsvundet. Tilsæt boullion og kog op under omrøring, til perlebyg er lettere møre og væsken er kogt ind. Tilsæt evt. mere vand, hvis nødvendigt.

Tilsæt parmesan og rør rundt. Smag til med salt og evt. peper. Servér og pynt af med friske urter parmesan. Velbekomme.

Perlebyg risotto med asparges og gulerødder Perlebyg risotto med asparges og gulerødder Perlebyg risotto med asparges og gulerødder Perlebyg risotto med asparges og gulerødder

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Iskaffe - med toner af ristede nødder