Heartland Festival - vi ses igen!

Sød kartoffel med fennikel og hel boghvede i sennepsdressing

Sød kartoffel med fennikel og boghvede i sennepsdressingSød kartoffel med fennikel og hel boghvede i en lækker cremet sennepsdressing. Jeg var i lørdags  til keramikmarked i Nordhavn. Her stod Aarstiderne også med en bod, der selvfølgelig bugnede af frugt- og grønt. De solgte desuden overskudskasser for billige penge (kr. 50) – det kunne jeg altså ikke stå for. Jeg har mad til resten af ugen i denne kasse, og skal blot spæde til med lidt fisk, kød eller mejeri.

Ud af kassen var der blandt andet sød kartoffel, fennikel og boghvedekerner. Jeg elsker alle disse tre råvarer, hvorfor der kom denne salat ud af det. Salaten er ret enkel – det kan jeg bare bedst lide ind imellem. Simple is good! Men ingen salat uden en god dressing, som tilmed er virkelig nem; sennepsdressing! Yes. Den er én af mine yndlings! Nu vil jeg dele opskriften med Jer.

Se også nærmere på: Bagt sød kartoffelsalat med feta, granatæble og tahindressing / Fyldte søde kartofler med bønner og tomatsalsa / Grønkålssalat med fennikel og kakifrugt /

{ Sød kartoffel med fennikel og hel boghvede i sennepsdressing, 3-4 pers. }

salat
4 mellemstore sød kartofler
1 fennikel
1 god håndfuld persille
1 dl boghvedekerner
tilføj evt. lidt gedeost

sennepsdressing
1 æggeblomme
1 spsk grov sennep
1 dl smagsneutral olie
salt og peber
lidt citronsaft


Tænd ovnen på 180 grader, varmluft. Vask de søde kartofler grundigt og skær aflange stykker, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter. Lad dem kort afkøle.

På en anden bageplade ristet boghvedekerner i 5-7 min., til de er crispy.

Snit fennikel i meget tynde strimler (gerne på et mandolinjern). Hak persille groft og vend med fennikel og de afkølede kartofler.

sennepsdressing: alle ingredienser, undtaget olie piskes til en homogen masse. Olien blendes i lidt af gangen. Du kan sagtens bruge en stavblender.

Vend dressingen med salaten og de knasende boghvedekerner (gem lidt til drys). Velbekomme.

Sød kartoffel med fennikel og boghvede i sennepsdressing Sød kartoffel med fennikel og boghvede i sennepsdressing

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Hold dig også opdateret på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin

Kærligst Maria Charlotte

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Heartland Festival - vi ses igen!