Hjemmelavet karamelsauce på under 10 minutter

Panang karry med kikærter, gulerødder og broccoli

Panang karry med kikærter, gulerødder og broccoliPanang karry med kikærter, gulerødder og broccoli er undervurderet! Jeg er generelt ret vild med thailandsk mad. Panang er en af klassikerne, som jeg altid vælger som take-away, på de travle dage.

Men den går ikke hver gang, jeg har lyst til panang – det sker forholdsvis tit.. SÅ jeg har formået at lave min egen thaisuppe, som er stærkt inspireret af Panang. Denne opskrift er en hurtig og nem vegetarversion af den thailandske panang karry med kikærter, blomkål og gulerod. Du kan også prøve dem med kyllingpanang-inspireret thaisuppe med kylling. Den smager virkelig godt og jeg laver den ofte på de dage hvor vejret er lidt gråt og regnfyldt. Du kan bruge lige de grøntsager du har lyst til.

Måske virker ingredienslisten en anelse lang, men det gør ikke retten ukompliceret af den grund. Suppen svarer til 4-6 personer og kan sagtens fryses ned eller genopvarmes næste dag.

{ Panang karry med kikærter, gulerødder og broccoli, 4 pers. }

2 dåser kikærter
4 store gulerødder
1 broccolihoved
1 almindeligt løg
3 fed hvidløg
1 bouillonterning + 6 dl vand
6 spsk soya
4 spsk fiskesauce
4 spsk rørsukker
2 dåser kokosmælk
4 tsk rød karrypaste
2 spsk karry
lime for tilsmagning
Evt. 10 kaffir limeblade (giver rigtig god smag, og kan findes i Asiatisk supermarkeder, på frost).

Grov nudler eller ris til servering


Forbered grøntsagerne ved at skrælle gulerødder og snitte dem på langs. Broccolien knækkes til små buketter og stokken kan du også bruge ved skrælle yderste lag af, og derefter snitte i tern. Løg og hvidløg hakkes fint.

Lav dit bouillonvand klar, ved at koge 6 dl vand med terningen til den er opløst.

Varm lidt olie op i en wokpande og svits carrypastaen af kort, sammen med karry, løg og hvidløg. Når løgene begynder at tage farve, tilsættes gulerødder og broccoli. Svits et par minutter. Tilsæt herefter kokosmælk, bouillonvand, fiskesauce, soya og evt. limebladene. Tilføj kikærter og lad det hele simre i ca. 15 minutter og smag til med sukker, lime og måske lidt ekstra fiskesauce. Lad det yderlig simre i 5 minutter.

Servér med ris eller nudler og top evt. med saltede peanuts. Velbekomme!

Panang karry med kikærter, gulerødder og broccoli Panang karry med kikærter, gulerødder og broccoliPanang karry med kikærter, gulerødder og broccoli

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Hold dig også opdateret på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin

Kærligst Maria Charlotte

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet karamelsauce på under 10 minutter