Grove koldhævede kerneboller

Hjemmelavet karamelsauce på under 10 minutter

Hjemmelavet karamelsauce på under 10 minutterHjemmelavet karamelsauce er seriøst det bedste, og når det ikke tager mere end 10 minutter at bikse sammen, har jeg ingen undskyldning for ikke altid at have sådan et glas på køl.

Jeg elsker alt med karamel – alt fra is, chokolade med karamel, popcorn med karamel, dulce de leche, i hjemmelavet sunde snickers, osv osv.. Jeg kunne blive ved! Jeg har længe manglet en god opskrift på en karamelsauce, som ikke indeholder alverden eller tager tre timer at koge.

Denne karamelsauce indeholder kun fem ingredienser og tager som sagt, ingen tid at lave. Den er desuden fri for raffineret sukker og mælk. Den kan ikke helt sammenlignes med den populære dulce de leche, som er lavet på kondenseret mælk, men næsten! Konsistensen i denne er nemlig stadig både cremet og tyk. Den fungere så godt på is og grød, i kage, skaffe mm.

{ Hjemmelavet karamelsauce med tahin og havsalt, 1 glas }

3 dl kokossukker
1,5 dl kokosmælk
3 tsk tahin
1,5 tsk havsalt
1 tsk vanilje ekstrakt


I en gryde smeltes kokossukkeret ved medium varme. Tilsæt kokosmælk og vaniljepulver. Rør godt i 2-3 minutter til massen er ensartet. Massen vil være flydende.

Tag gryden af varmen, hæld massen i en skål og rør tahin og salt i. Pisk det hele godt sammen til massen begynder at være mere tyktflydende – det er tahinen der gør, at det tykner. Du kan altid piske mere eller mindre i, alt efter hvor tyk du ønsker den.

Hæld karamellen på et glas. Opbevar det på køl. Når den kommes på køl stivner den fuldstændig.
TIP: kan holde sig et par uger.

Hjemmelavet karamelsauce på under 10 minutter Hjemmelavet karamelsauce på under 10 minutter

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Hold dig også opdateret på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin

Kærligst Maria Charlotte

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grove koldhævede kerneboller