Rabarberkage med mandler - en sundere udgave

Grove koldhævede kerneboller

Grove koldhævede kernebollerskaermbillede-2018-03-09-kl-22-03-22

Grove koldhævede kerneboller er aldrig dårligt at starte dagen ud på – generelt faktisk bare boller med smør, og dertil en god kop kaffe. Jeg elsker ihvertfald at starte min morgen, på denne måde – jeg tænker da, at jeg ikke kan være ene om den beskæftigelse?

Disse koldhævede grovboller, er simpelthen de nemmeste at lave. Aftenen før, sættes dejen nemlig bare over og derefter skal den på køl. Næste dag har du boller, helt uden at dejen skal æltes eller efterhæve. Bollerne skal bare på bagepladen som klatter – ikke noget med at forme dem, og så direkte i ovnen. SÅ nemt! Du kan selvfølgelig også forme dem lidt mere, men jeg kan bare godt lide det “rustikke udtryk”.

{ Grove koldhævede kerneboller, 10 stk }

15 g gær
6 dl koldt vand
1 spsk. olie
1 tsk. groft salt
4 dl grahamsmel eller anden type groft mel
4 dl hvedemel
1 dl solsikkekerner
1 dl hørfrø


Gæren røres ud i det kolde vand, indtil det er opløst. Tilsæt derefter salt og olie.

Tilsæt først det grove mel lidt efter lidt og derefter hvedemel samt kernerne. Ælt godt – ca. 10 min på røremaskine, hvis du har en. Ellers i hånden, indtil massen har samlet sig og slipper kanterne på skålen.

Lad dem hæve natten over, gerne 12 timer, hvis du har tiden.

Brug en ske til at lave dej-klatter på bagepapiret. Til sidst pensles de med lidt vand og bollerne drysses med lidt ekstra kerner. Bages ved 200 graders varmluft i 20 minutter, i midten i en forvarmet ovn.

Grove koldhævede kerneboller

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Hold dig også opdateret på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin

Kærligst Maria Charlotte

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarberkage med mandler - en sundere udgave