Pizza med grillede artiskokker, Serrano og frisk mozzarella

Rabarberkage med mandler – en sundere udgave

Rabarberkage med mandlerRabarberkage med mandler er aldrig en dårlig idé. Jeg elsker virkelig rabarber, og nu da de endelig er i sæson skal dette også udnyttes. Jeg kan både spise dem rå, men særligt rabarberkage har jeg en svaghed for. Jeg elsker når den søde kage, kombineres med det syrlige fra rabarberne. Dette resulterede i denne rabarberkage med smag af mandel, som desuden er i en sundere udgave.

Jeg er så heldig, at min farmor har rabarber i haven, og nu da de titter frem plukkede jeg en god ‘buket’ sidst, da jeg var hjemme og besøge hende. Jeg frøs nogle af dem ned, og de resterende blev til kagen her.

Rabarberkagen smager dejligt af mandler og er er bagt med fuldkorn – det fungere ret godt. Du kan også blot erstatte med hvedemel eller en glutenfri meltype, fx boghvede.

Vil du prøve flere opskrifter med rabarber, så kunne disse måske være noget: sundere rabarbertrifli med knassunde rabarbermuffins eller sukkerfri rabarberkompot.

{ Rabarberkage med mandler, 8 pers }

50 g smør, stuetempereret
100 g kokossukker eller rørsukker
2 æg
150 g græsk yoghurt eller skyr
1 spsk mandelessens
70 g mandelmel
130 g valgfri meltype, jeg brugte fuldkornsmel
1 tsk bagepulver
1 tsk kardemomme
et lille nip salt salt
1 tsk vaniljepulver
200 g rabarber
mandelflager

tilbehør
skyr eller cremefraiche


Pisk sukker og smør luftigt. Tilsæt et æg ad gangen, mens der piskes. Tilsæt mandelekstrakt samt skyr og pisk fortsat et par minutter.

I en anden skål blandes mel, bagepulver, kardemomme, vanilje og salt. Tilsæt de tørre ingredienser til æggemassen, lidt af gangen og rør godt til massen er ensartet. Dejen skal være tyk og lidt klæbrig.

Skær rabarberne i tern, på 2 cm.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Smør en springform grundigt og tag halvdelen af dejen og kom heri. Fordel ca. halvdelen af rabarberne på, og kom andet lag dej ovenpå. Fordel igen (lidt flottere) rabarberne på. Drys til sidst med mandelflager.

Bag kagen i omkring 15-20 min til kagen er fast i midten – mærk efter med en gaffel. Nyd den med skyr eller cremefraiche. Velbekomme.

Rabarberkage med mandler Rabarberkage med mandler Rabarberkage med mandler Rabarberkage med mandler

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Hold dig også opdateret på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin

Kærligst Maria Charlotte

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pizza med grillede artiskokker, Serrano og frisk mozzarella