Madplan: sunde og nemme hverdagsretter

Løgtærte med soltørrede tomat og porre

Løgtærte med soltørrede tomat og porreLøgtærte med soltørrede tomat og porre er ikke nogen dårlig idé. Jeg har sagt det før, og jeg stopper nok aldrig.. Men noget jeg er helt tosset med, er tærte. Det er en af mine favorit hverdagsretter – det er så nemt at lave og så smager det bare lækkert, hver gang. Der er et hav af muligheder for fyldet og med en frisk salat ved siden af, så er aftensmad reddet. Specielt spinattærte er jeg blevet vild med!

Denne tærte består først af en grov, der er spækket med en masse løg – både røde, hvide og porre. Tærten er vegetarisk, men baconstykker ville helt klart kunne noget. Server tærten med en sprød, grøn salat og tag endelig rester med på madpakken/til frokost.

Læs også: Spinattærte med gedeost og karamelliserede rødløglaksetærte med spinat, porre og hytteost eller vegetarisk tærte med porrer og soltørrede tomat

{ Løgtærte med soltørrede tomat og porre, 4 pers. }

tærtebund
100 g fuldkornshvedemel eller hvedemel
75 g havregryn
4 spsk olie
1/2 dl vand (evt. mere)

æggemasse
4 æg
1 dl revet ost (gerne en med smag)
3 dl cremefraiche
1 dl kapers (kan undlades)
1 dl soltørrede tomater
salt og peber
1 spsk timian
2 tsk revet muskatnød

fyld
4 små rødløg
2 små alm. løg


Ovnen tændes på 180 grader. Alle ingredienserne røres sammen i en skål. Ælt det godt sammen, gerne med hænderne til en fast masse. Rul massen ud med en kagerulle og fordel den i en tærte- eller springform. Stik lidt huller i den med en gaffel og forbag den i ovnen i 10 min.

Pisk æg, ost og cremefraiche samt krydderierne. Skær porren i skiver og vend kapers, soltørrede tomater og porren i massen.

Pil løgene og skær dem i halve. Hæld æggemassen i den forbagte tærtebund og top med løgene, som på billederne. De skal lige trykkes lidt ned i æggemassen.

Bag tærten i ovnen i ca. 30-35 min, til løgene tager farve. Velbekomme. Løgtærte med soltørrede tomat og porre Løgtærte med soltørrede tomat og porre Løgtærte med soltørrede tomat og porre

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Følg også gerne med på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin

Kærligst Maria Charlotte

2 kommentarer

 • Marialotte

  Mange tak søde Maria! Det lyder som en god idé – jeg håber den falder i god jord så, både smagsmæssigt og for synets skyld. Knus Maria Charlotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den ser virkelig lækkert ud 😀
  Jeg må vist forsøge mig med at gøre dig kunsten efter, næste gsng jeg skal besøge min mormor, som elsker løgtærte 😍

  Kram Maria Silje

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan: sunde og nemme hverdagsretter