Annonce

Løgtærte med et mix af løg

Løgtærte med soltørrede tomat og porre

Jeg har nok sagt det her før, men jeg er helt tosset med tærte! Det er klart en af mine foretrukne hverdagsretter, da det er nemt at lave og smager så lækkert, hver gang.

Der er uendelige muligheder for kombinationer i fyldet, og hvis man så har en frisk salat klar ved siden af, er aftensmaden på en almindelig hverdag reddet. Prøv selv at se hvad jeg mener, i min oversigt med alle opskrifter på madtærter.

Løgtærte med soltørrede tomat og porre

Løgtærte

Løgtærte med soltørrede tomat og porre. Denne tærte består først af en grov, der er spækket med en masse løg – både rødløg og almindelige løg.
4,29 fra 7 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse40 minutter
I alt55 minutter

Ingredienser

Tærtebund

Fyld

  • 4 stk æg
  • 50 g revet mozzarella
  • 2 tsk muskatnød*
  • 250 g creme fraiche 18 %
  • 1 stk porre
  • 3 kviste frisk timian
  • 25 g kapers
  • 30 g soltørrede tomater*
  • 4 stk rødløg
  • 2 stk løg
  • salt og friskkværnet peber

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

Tærtebund

  • Ælt alle ingredienser sammen.
  • Smør en tærteform på cirka 22 cm med en smule smør eller olie.
  • Rul dejen ud med en kagerulle, og kom bunden i tærteformen.
  • Pres dejen ud i formen og op ad kanterne, prik små huller med en gaffel i bunden og forbag den ved 180 grader i ca. 10 minutter, i en opvarmet ovn.

Fyld

  • Pisk æg, ost, cremefraiche og muskatnød sammen.
  • Skær porren i skiver, hak timian fint og rør dem i æggemassen sammen med kapers, soltørrede tomater og finthakket timian. Krydr med en smule salt og friskkværnet peber.
  • Pil løgene og skær dem i halve. Hæld æggemassen i den forbagte tærtebund og top med løgene, således at de lægger med skærefladerne opad – ligesom på billederne.
  • Tryk dem en smule ned i æggemassen, så de ikke stikker op.
  • Bag tærten i ovnen i ved 180° varmluft i ca. 30-35 min, til løgene tager farve og æggemassen har sat sig.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Vegetarisk tærte med løg og ost

Løgtærte er bestemt ikke nogen dårlig ide. I denne tærte er der udover løg også soltørrede tomater og porre, som virkelig spiller godt sammen med løg. Og selvom smagen sidder lige i skabet, så er det bedste ved denne tærte alligevel, hvor smuk den er med cirklerne af løg i forskellige farver. Så for æstetikkens skyld, er det vigtigt at bruge både hvide og røde løg i tærten.

Løgtærte med soltørrede tomat og porre

Læs også: Hvis du er lige så glad for tærter som mig, så tag endelig også et kig på nogle af mine andre tærter, fx tærte med gedeostlaksetærte med hytteost, tærte med græskar eller vegetarisk tærte.

Skøn løgtærte med mix forskellige løg

Først og fremmest er en tærte jo ikke bedre end dens tærtebund. Jeg bruger en grov hjemmelavet tærtedej, som er min go-to opskrift på en sundere tærtedej. Tærtedejen kan laves enten med smør eller med olie – op til dig, hvor sund den skal være! 

Du kan også bruge en færdiglavet tærtedej, hvis det skal gå stærkt. Fx hvis du kommer sent hjem og ikke har lyst til at bruge mere tid i køkkenet end højst nødvendigt, så er færdiglavet tærtebund altså en god genvej til et sundt og velsmagende måltid. 

Når bunden er på plads, så skal der blot fyld og æggemasse i. Fyldet i denne løgtærte består selvfølgelig af løg og desuden kapers, soltørrede tomater og porre. Æggemassen laves af æg, ost og creme fraiche og desuden krydderier i form af muskatnød og timian. Muskatnød passer virkelig godt til en tærte, hvis du spørger mig – især løgene er i godt selskab! 

Læs også: Hvis du kunne lide denne opskrift på løgtærte, kan du finde anden inspiration til madtærter her: Porretærte med bacon.

Nem opskrift på løgtærte med timian

Min opskrift på tærte med løg og ost er nem at lave og derfor perfekt til et hverdagsmåltid, selvom en løgtærtes udseende sagtens ville kunne bære at blive serveret til et festmåltid. Eller som en del af en buffet?

Tærten er vegetarisk, men det er helt sikkert, at nogle skiver eller tern af bacon ikke ville ødelægge noget. Man kan også tilføje kyllingestykker, hvis man savner kødet, eller selvfølgelig holde tærten vegetar venlig som opskriften foreskriver. Hver gang jeg laver den synes jeg ikke, at der mangler noget, så jeg foretrækker at keep it simple og kødfrit. Protein er der desuden rigelige mængder af både fra osten og æggene. 

Man skal sådan set bare bruge en eller anden slags revet ost, fx mozzarella, parmesan eller cheddar – hvad end du nu har liggende eller har lyst til. Du kan også vælge at bruge hytteost i stedet for revet ost. Det ville være det fedtfattigere alternativ, der samtidig giver en super lækker konsistens. 

Løgtærte med soltørrede tomat og porre

Prøv også en løgtærte med gedeost

Løg i tærte er noget jeg er svært glad for, og derfor er det her heller ikke den første løgtærte du finder på bloggen. Hvis din interesse er vakt, så må du endelig prøve min gedeost tærte med karamelliserede rødløg. Løg og gedeost smager nemlig så godt sammen! Du kan også prøve en anden opskrift, hvor de to råvarer går perfekt kombinationen. Det er min opskrift på burger med gedeost og karamelliserede rødløg.

Og nu vi snakker om løg: Giv endelig også dette løgbrød et skud, hvor løgets smukke struktur får lov at spille en rolle. Løgene lægges nemlig ovenpå det dejen, inden det kommer i ovnen og bliver til et skønt løgbrød. 

Løgtærte med soltørrede tomat og porre
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 979
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

5 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments