Madplan: med fuldkorn i fokus

Majs tortillas med mexikrydrede kylling og grønt

skaermbillede-2018-04-23-kl-10-37-58

Majs tortillas med mexikrydrede kylling og grønt kunne godt gå hen og blive en lidt oftere spise herhjemme. Jeg elsker det mexicanske køkken, og i sidste uge stod den derfor på disse hjemmelavet tortillas. Man kan serverer dem med det grønt man ønsker, men salsa og guacamole har aldrig været en dårlig idé at komme i.

Man kan selvfølgelig købe færdige tortilla, men det er bare lidt sjovere at lave dem selv. Så ved man også hvad de indeholder, og faktisk er det ret simpelt! De smager også helt anderledes, og efter min mening, arbejdet værd!

Vi lavede dem med krydrede kylling, men her kan du igen bruge det kød du elsker. Oksekød eller tofu ville også fungere ret godt! Er du til krydret kylling, så prøv også pulled chicken burger med sund coleslaw.

{ Majs tortillas med mexikrydrede kylling og grønt, 2-3 pers. }

Tortillas, 8-10 stk
2 dl majsmel
1,5 dl kogende vand
et nip salt

Krydrede kylling
1 pakke kyllingoverlår, 5 stk
2 spsk. fajitamix
1 fed hvidløg
olivenolie

Grønt tilbehør, forslag
syltede rødløg
avokado, evt. guacamole
fintsnittet spidskål
salsa


Pres hvidløg. Massér kyllingelårene godt ind i fajitamixen, hvidløg og olivenolie. Fordel lårene i et ildfast fad, og kom dem i ovnen i 60 min., ved 150 grader. Tag kyllingen ud og pluk kødet fra benene. Imens kan du gøre dine tacos klar.

Tacos: Rør majsmel, salt og kogende vand sammen. Når det begynder at samle sig, æltes det godt sammen med hænderne. Lad dejen stå og samle sig i ca. 20 minutter. Form dejen til 8-10 lige store kugler – alt efter, hvilken størrelse du ønsker dine tacos. De kan være lidt svære at rulle flade – du kan derfor evt. bruge to stykker bagepapir, hvor en kugle lægges herimellem.

Steg mindre pandekager gyldne i lidt olie, på en varm pande – de skal steges gyldne, på begge sider.

Servér tacos med ønsket fyld. Vi rørte lidt cremefraiche sammen med citron og olivenolie, som vi serverede til. Velbekomme.

Majs tortillas med mexikrydrede kylling og grønt

Majs tortillas med mexikrydrede kylling og grøntMajs tortillas med mexikrydrede kylling og grønt

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Følg også gerne med på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin

Kærligst Maria Charlotte

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan: med fuldkorn i fokus