Madplan: simpel og let hverdagsmad

Boller i karry med kokosmælk, æble og porre

Boller i karry med kokosmælk, æble og porreBoller i karry er en gammel dansk klassiker, som du nok allerede kender. Jeg var hos mine forældre i weekenden og min mor og jeg snakkede pludselig om boller i karry – I ved den helt klassiske med opbagt sovs, lavet på kalv og flæsk.

I denne opskrift har vi justeret lidt på klassiske boller i karry, ved at bruge hakket kyllingekød i stedet for – det kan på ingen måde smages. Saucen er lavet på kokosmælk, som har en dejlig sødme. Det fungerer dejligt med æblets syrlighed. Retten virker derfor ikke så tung, som den originale.

Er du til simreretter, er denne kikærtegryde med græskar, gulerod og peanutbutter virkelig også lækker.

{ Boller i karry med kokosmælk og æble, 4 pers. }

kyllingeboller:
1 pakke hakket kylling, 400 g
1 løg
1 spsk groft mel
1 æg
1 bundt hakket persille
salt og peber

karrysauce:
olie til stegning
1 dl kogevand fra bollerne
1 æble
1 løg
1 spsk hvedemel
2 spsk karry
1 tsk gurkemeje, kan undlades
1 porrer
1 dåse kokosmælk eller mælk
salt og peber
lidt citronsaft

tilbehør:
et blomkålshoved eller almindelig ris
grofthakket æble
persille


Sæt en gryde med vand over. Start med at lave lave kyllingebollerne. Skræl løget og riv det fint. Rør alle ingredienserne sammen til en fars. Form ca. små 12-15 boller med en ske og kog dem til møre, ca. 7-10 minutter.

OBS! Vil du servere almindelig ris til, sættes vand over. De koges efter pakkens anvisning.
Blomkålsris: Riv blomkålen på et rivejern eller brug en blender. Svits det på en pande og tilsæt de krydderier du ønsker.

Æble og løg skæres ud i små tern og svitses på panden i lidt olie med karry og gurkemeje i et par minutter, til løg har taget lidt farve. Tilsæt mel, og svits kort. Tilsæt 1 dl væske fra bollerne og lad det simre et par minutter. Tilsæt kokosmælk og lad det hele koge op i ca. 5 minutter. Herefter skal det hele blendes med en stavblender. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Hak porren i skiver og tilsæt dem i saucen sammen med kyllingebollerne og varm retten op.

Servér med blomkåls(ris), æble og hakket persille. Velbekomme.

Boller i karry med kokosmælk, æble og porre Boller i karry med kokosmælk, æble og porre Boller i karry med kokosmælk, æble og porre

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Følg også gerne med på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin

Kærligst Maria Charlotte

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan: simpel og let hverdagsmad