Annonce

Hjemmelavet estragonmayo

Estragonmayo

Hjemmelavet estragonmayo, eller dressing om man vil. Begge dele er godt! For et par uger siden lavede jeg denne lækre steak salat, hvor denne estragondressing blev serveret ved siden af. På salat, fungerende som en dressing, var altså ret godt!

Er jeg den enseste der elsker estragon? Jeg laver ofte en god dressing med estragon, kommer krydderurten på min mad eller bruger det i verdens bedste bearnaise sauce, når jeg skal spise pommes frites og en god steak. Og nu vi er ved fritter og oksekød, så er denne her mayo altså helt oplagt at servere til en rørt tatar – enten ved siden af, eller som en del af tataren. Og ellers kan du jo pasende dyppe dem i sprøde fritter, som også er perfekt til tataren. Det er forresten, hvis du spørger mig, en virkelig god forret til nytår.

Hjemmelavet estragonmayo

Estragonmayo

Hjemmelavet estragonmayo, eller dressing om man vil. Begge dele er godt! For et par uger siden lavede jeg denne lækre steak salat med bønner og tomat.
4,57 fra 16 stemmer
Antal: 2 Glas
Forberedelse10 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

  • 2 stk æggeblommer
  • 15 g grovkornet sennep
  • 5 ml eddike
  • ¼ bundt frisk estragon
  • salt og friskkværnet peber
  • 1,5 dl smagsneutral olie

Køkkenudstyr

Noter

TIP: Du kan også bruge en stavblender

Fremgangsmåde

  • Alle ingredienser, undtaget olie blendes til en homogen masse. 
  • Olien blendes i lidt ad gangen.
  • Kom mayo’en på skoldet glas. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Hjemmelavet estragonmayo/estragondressing

NEM opskrift på hjemmelavet estragon mayonnaise

Opskriften er meget nem at gå til – alle ingredienserne skal blot blendes sammen til en ensartet konsistens, med andre ord: En god mayo!

Jeg bruger frisk estragon, og for at få en endnu mere intens smag af estragon bruger jeg min hjemmelavede bearnaise essens, som er en eddike du kan lave på bare 5 minutter. Den er desuden god i mange retter, så den er god at have stående i køkkenet.

Lækker estragonmayo der passer til alt!

Estragonmayonnaise er virkelig lækker og er perfekt som en del af en større tapas med andre lækre tapasretter. Jeg kan virkelig anbefale den til alt fra knækbrød, små grøntsagshapsere eller rugbrødschips.

Du kan også bruge den hjemmelavede estragonmayo i en god sandwich, smurt på skiver af surdejsbrød, fx er den helt perfekt i en hjemmelavet steak sandwich, der kan spises både lun eller kold.

til pommes frites eller som en dip på knækbrød måske? Kun fantasien sætter grænser.

Hjemmelavet estragonmayo/estragondressing

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 979
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

8 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments