Sunde cookies med boghvede og chokolade - glutenfrie

Kanelsnurrer uden raffineret sukker – sundere og snaskede

Snaskede kanelsnurrer i en sundere udgave

Uhm, duften af kanelsnurrer er det bedste. Generelt bare kanel… Jeg skulle holde 25 års fødselsdag for mine veninder sidste weekend, men blev desværre syg. Dog havde jeg handlet ind til det hele store kagebord. Ingen 25 års fødselsdag, uden kanel – sådan er det ihvertfald ude på landet, hvor jeg kommer fra. Den tradition skal selvfølgelig ikke gå i glemmebogen, blot fordi man bor i storbyen.

I ugens løb fik jeg alligevel bagt disse sundere snaskede kanelsnurrer, der var handlet ind til. Snurrerne er godt snaskede, selvom de ikke indeholder massere af smør og sukker. Det klarer dadlerne fint, alene. Jeg elsker kanel, og jeg lavede en god portion så jeg også har til fryseren, til weekendmorgener eller til eftermiddagskaffe.

Er du ligesom jeg glad for kanel, så kig evt. på dette sunde kanelbrød.

{ Sunde kanelsnurrer, 10-12 stk }

Dej:
20 g gær
2 spsk smør
1 tsk kardemomme
1 spsk. honning
2 dl lunken mælk
1 tsk. salt
200 g hvedemel
150 g fuldkorns speltmel

Remonce:
250 g stenfri dadler, gerne dem fra papæske
2 spsk kanel
1/2 dl mælk
et lille nip salt

1 æg til pensling


Varm en lille gryde, hvori du luner mælken og smelter smørret – må ikke blive for varmt.

Jeg bruger en røremaskine. Ejer du ikke en røremaskine, kan dejen sagtens æltes i hånden.

Opløs gær i den lunkne mælk- og smør, tilsæt salt, kardemomme og honning. Når gær er opløst tilsættes melet. Lad røremaskinen kører i ca. 10 minutter, ved middel-højt tempo – det giver en nem dej at arbejde med.

Lad dejen hæve overdækket med et klæde, et lunt sted i ca. 1,5 time.

Imens kan du forberede remoncen. Her skal alle ingredienserne blot blendes sammen til en ensartet masse. Nu kommer rulningen, som kan virke lidt svær. Men tøv ikke, det er faktisk ret simpelt!

Sådan folder og ruller du
Efter hævningen rulles dejen ud, i en firkant (se billede 1). Remoncen smøres på i et jævnt lag.

Nu skal den foldes. På den lange led, foldes 1/3 del af dejen ind mod midten (se billede 2). Dernæst skal det samme gøres med den anden side. Til sidst har du tre lag ovenpå hinanden (se billede 3).

Rul nu en ekstra gang over de samlede lag, inden de skal snurres.

Skær dejen ud med 2-3 cm bredde (se billede 4).

Nu skal de snurres. Jeg brugte denne youtubevideo fra Meyers, som beskriver perfekt hvordan det kan gøre.

Placér alle snurrerne på en bageplade og pensl med et æg. Bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter. Velbekomme!Snaskede kanelsnurrer i en sundere udgave

Snaskede kanelsnurrer i en sundere udgave Snaskede kanelsnurrer i en sundere udgave

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunde cookies med boghvede og chokolade - glutenfrie