Madplan: pizza, pasta, risotto

Verdens nemmeste karamelsauce

Verdens nemmeste karamelsauceDe fleste, der følger med her på domænet, Instagram og generelt bare kender mig ved at hvis der er noget som jeg knuselsker, så er det karamel. Nærmest alt med karamel. Det vil ingen ende tage, og listen over de fødevarer hvor karamel er inkorporeret har jeg mere eller mindre afprøvet. Yes, så meget elsker jeg det.

I sidste uge, da jeg kom hjem fra ferie med min kæreste besluttede jeg mig for at lave en omgang til køleskabet. Jeg er normalt fortaler for, at man selv koger sin karamelsauce op – det er jo ret nemt også. Blot sukker og fløde. Men nu havde jeg en dåse stående i skabet. Så helt hjemmelavet er den ikke, men næsten.

Modsat min opskrift på hjemmelavet karamel, som jeg selv har lavet fra bunden af på kun 10 minutter, med fem ingredienser er denne Dulce de leche i en lidt anden boldgade. Den er nemlig lavet på kondenseret mælk, som du kan købe færdigproduceret. Det er det nemmeste i verden, fordi alt du skal gøre er blot at lade den koge i 3 timer. Efterfølgende har du den lækreste cremede karamel. Nemt og lækkert!

{ Verdens nemmeste karamelsauce, 1 dåse }

1 dåse kondenseret mælk


Pil etiketten af dåsen.

Sæt en gryde over med vand, og bring det i kog med dåsen heri (lukket). Sørg for at der er nok vand til at kunne dække dåsen. Det er vigtigt, at dåsen er dækket i hele kogningsprocessen.

Læg låg på gryden, og skru ned for blusset så det kun simre. Lad det simre i 3 timer.

Tag dåsen op og lad den afkøle. Når du åbner dåsen, vil den kondenseret mælk nu være en lækker og cremet karamelsauce.

Nyd den på grød, is mm. Velbekomme.

Verdens nemmeste karamelsauce Verdens nemmeste karamelsauce

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan: pizza, pasta, risotto