Verdens nemmeste karamelsauce

Steak salat med bønner, tomat og estragondressing

Steak salat med bønner, tomat og estragondressingskaermbillede-2018-03-18-kl-17-43-31Bøf-bearnaise er næppe ringe. Specielt med et godt glas vin til, går man sjældent galt i byen. Jeg er glad for den klassiske ret med pommes frites og bearnaise, men den ligger også tungt. Jeg har derfor udskiftet nogle af ingredienserne og i stedet lavet en lækker steak salat. Estragonen får dog ikke lov at smutte fra retten – det samme gælder vinen.

Et godt glas vin hører sig stadig til. Selv på en helt almindelig hverdag, skal der være plads til et godt glas vin. Det er i min optik ikke kun noget, som høre weekenden til. Vin er for mig ikke ensbetydende med at gå hos vinhandleren hver gang, for at finde en god flaske jeg kan nyde til middagen. Smag og ikke pris, er altafgørende for mig.

Apropos ovenstående, så er der er en sjov tendens til at netop vine af ”god kvalitet”- som desuden er et definitionsspørgsmål -, kun kan købes hos vinforhandleren. Denne tendens har Fakta valgt at lave lidt grin med, i en ny kampagnevideo. Den er ret sjov og rammer netop spot on på, hvordan folk opfatter gode vine. Hvis du vil have et lille grin på denne kolde mandag, så rul lidt længere ned, og tag et kig på videoen. Jeg tør godt afsløre, at du om ikke andet nok, vil trække lidt på smilebåndet.

{ Steak salat med bønner, tomat og estragondressing, 4 pers. }

 3-4 rib-eyes
20 cherrytomater
4 små hjertesalathoveder
400 g grønne bønner

estragondressing:
2 æggeblommer
2 tsk grov sennep
1 tsk eddike
1,5 smagsneutral olie
35 g estragon
et lille nip salt og peber


Bøfferne krydres med salt og peber og steges på meget varm pande, 3 minutter på hver side. Efterfølgende skal den hvile i ca. 15 minutter på en tallerken, inden den skæres i strimler.

Cherrytomaterne halveres. Salaten snittes fint på langs. Bønnerne koges i let saltet vand i ca. 5 minutter – hældes derefter i isvand, for at bevare sprødheden.

Dressing: Alle ingredienser, undtaget olie blendes til en homogen masse. Olien blendes i lidt af gangen. Du kan sagtens bruge en stavblender.

Nyd salaten til et godt glas rødvin, hvad end prisen er i den høje eller lave ende. Velbekomme.

Steak salat med bønner, tomat og estragondressing

Steak salat med bønner, tomat og estragondressing

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens nemmeste karamelsauce